I DALJE TRAJE BORBA STANARA NOVOBEOGRADSKOG NASELJA: Ne žele nebodere umesto terena

Prema rečima Novobeograđana, do sada nije odgovoreno na više od 100 primedbi na Nacrt izmena i dopuna Plana detaljne regulacije kada je u pitanju ovaj problem.

Stanari Bežanijske kose okupili su se sinoć na Komšijskom sastanku kako bi izrazili nezadovoljno postupanjem gradskih čelnika kada je u pitanju izgradnja tri nebodera na sportskim terenima u ovom delu Novog Beograda.

– Iako je javna rasprava održana 31. maja 2022, planska komisija Skupštine grada Beograda se nije izjašnjavala o primedbama građana Bežanijske kose. Takođe, odmah po konstituisanju Skupštine Grada, Inicijativa građana „Bežanija ostaje – Kosa prkosi“ uputila je dopis gradonačelniku Beograda, Aleksandru Šapiću, sa predlogom za sastanak zbog brojnih problema koje ovo naselje ima. Poziv za sastanak Inicijativi do sada nije stigao – saopštili su stanari.

Oni ostaju pri svom stavu – ne žele gradnju nebodera na zelenoj površini sportskih terena na početku Bežanijske kose.

– Izgradnja je planirana u narednom periodu i postavkom tri nebodera u ovo mirno naselje uništiće se prirodni biodiverzitet sa ozbiljnim urušavanjem načina života mirnog, porodičnog naselja. Bežanijska kosa nema infrastrukturu da podrži veliki broj novih stanara, nema dom zdravlja i ima dve osnovne škole. Saobraćajnice nisu dovoljno razvijene i već sada se u špicu ulazi i izlazi sa naselja do 40 minuta – podvukli su oni.

Podsetimo, stanari Bežanijske kose su uspeli da sakupe više od 6.000 potpusa protiv izgradnje ove tri nebodera.

Takođe, premijerka Republike Srbije Ana Brnabić i glavni gradski urbanista Marko Stojčić, u maju su razgovarali sa stanarima, istaknuvši da ideja za izgradnju ovih nebodera nije prošla potrebne procedure.

– Ako mene pitate, ni meni nema naročito smisla da ovde dolaze takvi soliteri, ali takođe i svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija – zaključila je tada Brnabićeva.

Šta predviđa projekat?

Foto: render – Bureau Cube Partners

Projektom je predviđeno da se budući „Tempo Tower“ sastoji od tri tela sa zajedničkom bazom, a planirana visina najvišeg među njima iznosila bi 120 metara.

Investitor ima cilj da u predmetnom bloku, na istaknutom mestu u Bežanijskoj kosi, izgradi novi stambeno-poslovno-komercijalni kompleks koji bi sadržao specijalizovane trgovinske i ugostiteljske objekte, poslovni prostor, kao i stambene jedinice u okviru kule.

Kompleks „Tempo Tower“, sastavljen od poslovnog centra i kule, bio bi upotpunjen odgovarajućim pratećim prostorima za kvalitetno funkcionisanje, kao što su nadzemni parking-prostor, garaže, skladišta i tehnički prostori.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn