IZLOŽBA AUTORKE ANGELINE MARKOVIĆ U NOVOBEOGRADSKOJ BLOK GALERIJI

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221 u petak, 28.oktobra, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba, autorke Angeline Marković .
Izložba će biti otvorena do 9. novembra 2022.godine. 

Angelina Marković rođena je 1987.godine. Završila je srednju umetničku školu Tehno art u Beogradu. Nakon završene umetničke škole upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu na Odseku za dizajn tekstila gde je diplomirala 2012. godine. Master studije završila je 2013. godine na štampi na tekstilu. Radila je kao saradnik u nastavi na Fakultetu primenjenih umetnosti. Nakon boravka na fakultetu svoj umetnički razvoj nastavlja kao predavač na umetničkim radionicama različitog uzrasta u zemlji i inostranstvu. Imala je 9 samostanih izložbi i učestvovala je na više grupnih izložbi.

Prema rečima autorke:
“Floralni motivi kao glavna tema mog stvaralaštva i simbol koji ima za cilj da izrazi nekad moju sopstvenu ličnost, a nekada umetnost uopšte, danas dobija novo značenje. Kako bi prenela snažnu emociju o uticaju našeg turbulentnog vremena na život umetnika, predstavljam vitalnu snagu cveća pomoću mešavine materijala i tehnika. Tekstil kao medij tretiram kao nešto živo, a to se postiže neupredenom vunom što izražava prostor između koji nije ni integralni deo životinje, ni pak gotov proizvod. Drugi prirodni materijali služe sličnoj svrsi, naime želji da se očuva ono što je „dotrajalo“ i da mu se udahne novi život, na primer uvelo cveće. Oni se suprotstavljaju plastici koja usporava razvitak života ali u isto vreme odgovara nečemu što je već integrisano u sistem prirode.”

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn