Manifestacija „I ja sam dete s ove planete“ sutra na Novom Beogradu

Tradicionalna manifestacija „I ja sam dete s ove planete“ koju po 20. put organizuje Udruženje za pomoć mentaltalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) biće održana u petak 29. septembra, na platou ispred zgrade Gradske opštine Novi Beograd, od 12 do 16 časova.

Zanimljiv i obiman program sa čak 370 učesnika iz Beograda i drugih gradova Srbije, otvoriće predsednik opštine Bojan Bovan. Predviđeno je i kratko obraćanje direktorke Opštinskog centra za brigu o deci, starima i osobama s invaliditetom Novi Beograd Milke Milovanović Minić, kao i predsednice MNRO Radomirke Božinovske.

Na 13 štandova biće postavljeni umetnički radovi osoba s invaliditetom čijom kupovinom građani mogu da pomognu rad udruženja iz oblasti socijalne zaštite i obrazovanja, koja pružaju podršku porodicama osoba sa smetnjama u razvoju.

U humanitarno-zabavnom programu s mnogo pesme, recitovanja, pojedinačnih nastupa, ali i tradicionalnih i modernih igara, učestvovaće deca Predškolske ustanove „11. april“, kao i đaci osnovnih i srednjih škola iz Beograda; između ostalih OŠ „Mladost”, „Laza Kostić“ i Deveta beogradska gimnazija, zatim Akademsko društvo „Novi Beograd“, kao i članovi sportskih udruženja i kulturno umetničkih društava.

Učenici OŠ „Nadežda Petrović“, predvođeni učiteljem Urošem Simićem izvešće pesme „Molimo za finu tišinu“ i „Mali grof u tramvaju“, a muzičko scenski nastup, između ostalog, imaće i đaci Osnovne škole „Novi Beograd“, namenjene deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Posetioci i pre svega članovi porodica koji nose ogroman teret brige o osobama sa invaliditetom, moći će da prisustvuju promociji knjige „Šta će biti sutra“, autorke Slavice Adamović, koju u 14.20 časova organizuje Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, a u 14.30, na programu je inkluzivna predstava za decu „Lepe reči“, učiteljice Marije Bastić.

Voditelj i animator programa je glumac Marko Stojanović.

Tagovi

Pročitajte još: