NA NOVOM BEOGRADU IZLOŽBA HALJINA PO CRTEŽIMA UBIJENE DEVOJČICE U RIBNIKARU! Njene kreacije su bile inspiracija za dizajnere

U Sava Centru prikazane haljine devojčice ubijene u Ribnikaru.

Preksinoć je u Sava Centru u Beogradu priređena izložba haljina modnih dizajnera rađenih po skicama i crtežima tragično nastradale devojčice u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Haljine je izradilo 17 dizajnera, među kojima i dve koje je napravila modna kuća „Dior“.

Haljine koje su sinoć prikazane, radi prodaje biće od danas i još narednih mesec dana izložene u Sava Centru, dok će prikupljeni novac ići u humanitarne svrhe, stoga svi koji su zainteresovani, moći će da podrže misiju fondacije upravo na ovaj način i doprinesu zajedničkom cilju čuvanja uspomene na nedužne žrtve.

Kreacije koje je osmislila tada desetogodišnja devojčica radili su Bata Spasojević, Ivana Davidović, Dragana Ognjenović, Hamel, Jelena Filipović, Igor Todorović, Sanja Perić, Stefan Đoković i mnogi drugi koji su na ovom projektu radili sa istim ciljem, a to je očuvanje sećana na ubijenu devojčicu i ostale žrtve.

Ove kreacije će biti prikazane na Nedelji mode sredinom aprila, a takođe njene haljine biće poklonjene maturantkinjama, što će ujedno postati i tradicija.

„Ona nam je ostavila veliko nasleđe, ali nije uspela da ostvari svoje snove. Sada je nama taj veliki zadatak, da bi ona bila ponosna na nas kao što smo mi ponosni na nju“, rekla je devojčicina mama.

Inače, sinoć je predstavljeno 19 njenih kreacija, uz veliki aplauz predstavljene su svaka pojedinačno i s posebnom, velikom pažnjom svakog ko se našao na izložbi.

Podsetimo, ubijena devojčica je veliki talenat za kreiranje haljina pokazala tokom pohađanja škole mode, a njena porodica odlučila je da oživi njen rad u znaku sećanja na tragično nastradalu devojčicu, kao i da na ovaj način nastavi njenu misiju. U spomen na devojčicu i ostale žrtve masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u selima kod Mladenovca 3. i 4. maja prošle godine, porodica ubijene devojčice je osnovala fondaciju koja će nositi njeno ime.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn