Najavljujemo novu izložbu u Blok galeriji na Novom Beogradu

U Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, petak, 3.novembra, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba crteža, autora Gorana Kneževića.

Goran Knežević je magistar grafike, rođen 1973. u Vrbasu. Diplomirao i magistrirao na ALU Novi Sad. Samostalno izlaže od 1994.god. Do sada imao više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Subotica, Sombor, Apatin, Novi Sad, Kraljevo, Paraćin, Kragujevac, Bileća, Trebinje, Vrbas, Budimpešta, Temišvar, Nevesinje …

Kao saradnik radio na AU Novi Sad od 1998. do 2003. god. Od 2003. stvarao u statusu slobodnog umetnika do 2010. godine kada počinje da radi na ALU Trebinje gde je do danas. Radi kao nastavnik na predmetu Crtanje. Stvara i istražuje u oblasti crteža i grafike. Član je Udruženja Likovnih Umetnika Vojvodine.

U predgovoru kataloga, čiji je potpisnik mr Danilo Vuksanović, umetnik, viši konzervator i pomoćnik upravnika Galerije Matice srpske, stoji :” I, evo čoveka (ecce homo), sublimiranog i naoko izostavljenog u metežu plastične stvarnosti tehnoloških uzusa. U hodnicima linija, u simboličkoj borbi, u potrazi za sopstvenim identitetom, Goran Knežević, crtajući, suštinski, svakim svojim delom pruža na uvid još jedan autoportret. U portretima sopstvene zagledanosti sakriveni su kalauzi za tumačenje umetničkog procesa.

Pred nama je samo površina, krajnja slika umetnikovog napora. Pokušajte da je izmestite iz konteksta stvarnosti, jer njoj, nikad nije ni pripadala. Dar ove umetničke senzitivnosti jednostavno odguruje banalnu svakodnevnicu čiji smo taoci i upućuje nas da se više posvetimo sebi i unutarnjim glasovima koje ne čujemo u zaglušujućoj buci savremenosti. “

Izložba će biti otvorena do 15. novembra 2023.g.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn