Obeležen „Svetski dan mentalnog zdravlja“: Danas se za studente na Novom Beogradu organizuje radionica

Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se svake godine 10. oktobra s ciljem podizanja svesti o različitim aspektima mentalnog zdravlja i podsticaja na organizovane napore društva u podršci mentalnom zdravlju, saopšteno je iz Sekretarijata za zdravstvo.

Ovo je još jedna prilika da se podsetimo da je zdravlje složen i apstraktni koncept koji ne uključuje samo fizičko, nego i socijalno blagostanje.

Shodno tome, Sekretarijat za zdravstvo finansijski je podržao Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, u iznosu od dva miliona dinara, za realizaciju programa usmerenog na unapređenje mentalnog zdravlja stanovnika Beograda, s posebnim osvrtom na prevazilaženje i upravljanje kriznim situacijama. U okviru programa pripremljen je edukativni materijal na temu zdravog načina života i strategija upravljanja stresom, koji su podeljeni ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

Na današnji dan organizuje se akreditovana edukacija za zdravstvene radnike i saradnike u sprovođenju adekvatnih psihosocijalnih intervencija, koja ima za cilj jačanje kapaciteta u oblasti očuvanja i unapređenja zdravlja mladih „Onoliko koliko treba, onako kako treba”.

Danas se za studente održava radionica u Studentskom gradu  na temu ovladavanja veštinama prevazilaženja stresnih situacija. Studentima će takođe biti podeljen tematski edukativni materijal, navodi se u saopštenju

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn