Opereta za rođendan Doma kulture „Studentski grad” na Novom Beogradu

Uoči 49. rođendana Doma kulture „Studentski grad” (DKSG) redakcija muzičkog i pozorišnog programa ove ustanove u saradnji sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” upriličila je operetu „Iza operskih kulisa” u Velikoj sali DKSG-a u Novom Beogradu. Komična opera zanimljiva je svim generacijama jer je zabavna i poučna priča uigranog autorskog tima Vere Milanković i Aleksandra Nikolića.

Kao solisti predstavili su se Sofija Pižurica, Marko Kalajanović, Tamara Mitrović i Nadica Spasojević. Gost glumac bio je Andrija Daničić. Glas majke pozajmila je Vesna Stanojević. Orkestrom „Biničkog” dirigovao je Rade Pejčić. Režiju je uradila Natalija Stanković, a scenografiju Zorana Milošaković Tasić, dok je producent Isidora Kujačić. Za kostime je bila zadužena Vesna Balać.

Predstava se odvija tokom probe u operi, na sceni i iza scene. Verenici i saradnici ‒ velika primadona i arogantni dirigent, rade na fragmentima iz nekoliko poznatih operski dela („Don Đovani”, „Seviljski berberin”…), dok iza scene, u kontrapunktu, paralelne živote vode skromna krojačica Mara čiji se vokalni talenat tokom predstave otkriva, kao i šarmantni scenski radnik Brka, koji je zaljubljen u primadonu Viktoriju. Problem nastaje kada hirovita ćerka Sofija dođe na probu prvi put…

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn