(FOTO) POGLEDAJTE KAKO TEKU RADOVI NA IZGRADNJI ODBOJKAŠKOG CENTRA NA NOVOM BEOGRADU!

Izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu za sada teče prema planu i u prethodnih šest meseci, koliko se radovi izvode, završen je veliki deo posla na izgradnji temelja, postavljanju šipova i izgradnji potpornog zida, a trenutno se radovi izvode na betoniranju podzemnih etaža i budućeg prizemlja. Ovaj multi-funkcionalni kompleks gradi se u Ulici Tošin Bunar, prekoputa Studentskog grada i petlje sa autoputem, a radove na izgradnji izvodi konzorcijum predvođen preduzećem Jadran d.o.o.

Na gradilištu su postali uočljivi visoki noseći stubovi buduće velike dvorane, koji se sa visinom od 18 metara izdižu iz temeljne ploče. Postavljeno je svih 24 stubova, a sledi učvršćivanje veznim gredama, kako bi se kasnije na njih montirala čelicna krovna rešetka. Radi se na betoniranju ploče na prizemlju, kao i na izlivanju konstrukcije za pomoćne prostorije i budući sistem sklopivih tribina. Velika dvorana zamišljena je kao prostor osposobljen za organizaciju događaja, sa 1450 mesta za gledaoce, delom sa ložama na drugom spratu i pratećim sadržajima (medicinski blok, teretana, svlačionice itd.) Kada nema nikakvih takmičenja, velika dvorana postaje deljiv prostor za trening sa tri odbojkaška terena.

Radi se na betoniranju podrumske etaže gde će biti smešten bazen dimenzija 17×7 metara za korisnike centra, a teče izgradnja i podne ploče budućeg hotelskog dela kompleksa. Ispod objekta nalaziće se velika garaža, sa odvojenim delom i posebnim ulazom za goste hotela, dok je sa zadnje strane kompleksa planirana i mala tj. pomocna trening sala. Ceo objekat se nalazi na blago iskošenom terenu, pa je prilaz atraktivno oblikovan sa velikim stepeništem i platoom ka Tošinom bunaru.

Investitor projekta je Ministarstvo za javna ulaganja, dok je idejno rešenje Nacionalnog odbojkaškog centra uradio biro “Page Consortium”. Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 3.2 milijarde dinara.

Tagovi

Pročitajte još: