Najviše milionera na Novom Beogradu! Na prvom mestu menadžeri, a onda direktori

Poreska uprava Republike Srbije je primila ukupno 29.810 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2022. godinu, koje se od ove godine podnose isključivo u elektronskom obliku, preko portala Poreske uprave „ePorezi“.

Kako obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imaju građani koji su ostvarili dohodak veći od 3.719.376 dinara, tj. veći od trostruke godišnje zarade u Srbiji, praktično ove godne u Srbiji možemo da kažemo da imamo 29.810 milionera. Najveći broj njih je prema podacima RZS, kao i do sada, u Beogradu (čak 19.914).

Prvih 100 na ovogodišnjem spisku imali su prihode od 100 pa sve do 800 miliona dinara.

Na spisku najviše menadžera direktora, inženjera…

Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 65 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (90% lica su domaći državljani a 10% su strani državljani).

Najčešća zanimanja naših „milionera“ su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista i pravnik. Od ukupnog broja projavljenih obveznika 91 odsto je muškog pola.

Želite da vam „Blic Biznis“ donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn