Padaju cene kvadrata: Evo kakvo je stanje na Novom Beogradu

Na tržištu nekretnina i dalje vlada trend stabilizacije cena. Ovo potvrđuju i zvanični podaci prema kojima su cene kvadrata u septembru mesecu na većini opština ostale nepromenjene, a nekim su čak i blago pale. Beograd i Novi Sad imali su pad blizu 3 odsto, dok su u Nišu cene kvadrata ostale na nuli.

Uprkos pojeftinjenju na tržištu nekretnina, najviše cene kvadrata i dalje znatno više u poređenju sa cenama kvadrata ranijih godina. Prestonica u ovome i dalje prednjači u odnosu na druge gradove u Srbiji, pa i nakon pada cena na centralnim lokacijama nema kvadrata ispod 3.000 evra.

Kvadrat u Beogradu jeftiniji za skoro 3 odsto.

Cena kvadrata u Beogradu prošlog meseca pala je za 2,96 odsto i to na opštini Palilula. Ova opština je u jednom trenutku beležila najveći rast cena u odnosu na ostale beogradske opštine. Trenutna cena kvadrata na Paliluli je oko 2.394 evra.

 

Pad cene kvadrata zabeležen je i u centru. Naime, ovde su stanovi u septembru pojeftinili za 2,23 odsto i dovelo do prosečne cene kvadrata od 3.333 evra. Jedna od najtraženijih lokacija poslednjih godina, opština Mirijevo, u septembru je takođe zabeležila pad kvadrata od 1,64 odsto, i sada je prosečna cena na toj lokaciji 1.863 evra.

 

Znatno manje pala je cena kvadrata na opštini Vračar, 0,24 odsto, što je formiralo prosečnu cenu kvadrata oko 3.353 evra. To pokazuje da Vračar i dalje spada u jednu od najskupljih lokacija kada su cene nekretnina u pitanju.

 

Na Novom Beogradu cene u pomenutom periodu cene kvadrata porasle su za 1,76 odsto, i kvadrata ovde danas košta oko 2.714 evra, a na Voždovcu manji je u odnosu na mesec dana ranije za 0,24 odsto, odnosno iznosi 2.495 evra.

Tagovi

Pročitajte još: