PO ZELENIŠ SA „PLASTIKOM“: Uvedeno plaćanje karticma na dve novobeogradske pijace

DRUGI krug projekta „Digitalizacija pijaca“ koji obuhvata dve novobeogradske tržnice – „Stari Merkator“ i „Blok 44“ počeo je ovog proleća, a u njemu učestvuje više od 50 zakupaca.

– Nakon početka drugog kruga ovog proleća, veliki broj zakupaca iskazao je interesovanje da se naknadno priključi ovom projektu, dok više od 50 njih već učestvuje. Uvođenje ovog vida plaćanja ne samo da je olakšalo kupovinu i prodaju, već je privuklo i značajan deo mlađe populacije. Iskustvo zakupaca govori da je potreba za plaćanjem karticama velika, posebno od strane turista i stranaca koji žive u Beogradu – kažu za „Novosti“ nadležni u JKP „Beogradske pijace“.

U ovom projektu učestvuju poljoprivredni proizvođači, preduzetnici, zakupci pijačnih tezgi na beogradskim pijacama. Od novembra 2021. godine, kada je počelo sa korišćenjem bezgotovinskog plaćanja na pijacama „Kalenić“, „Palilula“ i „Đeram“, pa sve do kraja promotivnog perioda, realizovano je preko 42.000 bezgotovinskih transakcija.

Odluka JKP „Beogradske pijace“ da učestvuje u pilot projektu „Digitalizacija pijaca“ pokazala se ispravnom, jer su mnogi zakupci odlučili da i nakon probnog perioda nastave sa bezgotovinskim plaćanjem.

Oslobođeni naknada
SVI zakupci tezgi koji su se odlučili da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja, dobili su besplatno na korišćenje POS terminal preko koga se obavljaju plaćanja karticama i instant plaćanja, uz dodatno oslobađanje od naknada tokom promotivnog perioda – objašnjavaju u JKP „Beogradskim pijacama“.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn