Rekonstrukcija šetališta „Lazaro Kardenas“: Šta je do sada urađeno?

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji šetališta „Lazaro Kardenas“ u Novom Beogradu, dužine oko četiri i po kilometra, koje povezuje blokove 45, 44 i 70, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Blok 44

On je gostujući u jutarnjem programu TV Pink rekao da je za rekonstrukciju tog šetališta Vlada izdvojila trista miliona dinara.

„Ostatak novca, više od trista miliona dinara, obezbedio je Grad Beograd, tako da građani koji žive u blokovima 44, 45 i 70 treba da znaju da rekonstrukciju radi Grad Beograd uz pomoć Vlade Srbije i da niko drugi ne učestvuje u ovom projektu“, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Blok 44

On je naveo da je završeno kompletno šetalište u Bloku 45, gde se sada nalazi šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom.

Na ovom prostoru je zasađeno 235 novih stabala a postavljene su i 152 nove klupe, rekao je Vesić.

On je dodao da se sada obavljaju radovi na šetalištu u Bloku 44.

„Radimo novo dečje igralište, rekonstruisaćemo četiri postojeća, uradićemo teretanu na otvorenom, saobraćajni poligon, saniraćemo košarkaški teren, kao i teren za boćanje, a zasadićemo i nova 53 stabla. Ukupna vrednost radova je oko 150 miliona dinara i do 15. decembra očekujemo da radovi budu završeni“, objasnio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Blok 45

Istovremeno, dodao je on, priprema se i projekat za Blok 70, gde bi trebalo da radovi krenu na proleće.

„To znači da ćemo tokom 2022. raditi i deo u Bloku 70, nakon čega će čitavo šetalište ‘Lazaro Kardenas’ biti završeno. Prednosti nakon rekonstrukcije će biti bolji životni standard i veća cena stanova. Sve što je tamo urađeno sprovelo je Javno komunalno preduzeće ‘Zelenilo – Beograd“, zaključio je Vesić.

Izvor: b92

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn