Šapić: Na Novom Beogradu gradimo veliki sportski kompleks otvoren za sve

Blizu mesta na kome danas počinje izgradnja nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra nalazi se parcela, biser i Novog Beograda i Bežanijske kose, na kojoj će se graditi veliki sportski kompleks otvoren za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce, izjavio je gradonačelnik Beograda Alekdsandar Šapić.

Obraćajući se prisutnima na polaganju kamena temeljca za izgradnju nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, gradonačelnik je podsetio da je pre mesec i po dana, zahvaljujući i premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije, ta parcela prešla u vlasništvo Grada Beograda, te da je u toku izrada idejnog projekta za jedan veliki sportski kompleks.

– U okviru ovog budućeg velelepnog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove. Podsetiću da se u blizini nalazi i Sportski centar „11. april” za koji se završava konačni projekat na osnovu koga će ovaj centar sa tri zatvorena bazena, koliko ih sada ima, dobiti ukupno osam. Nadam se da ćemo za neke tri-četiri godine, kada budemo ponovo bili ovde, moći da kažemo da se nalazimo na mestu velikog i kompleksnog sportskog centra i da će to biti nešto što ja, koji sam kao sportista mnogo putovao, nisam video nigde na svetu. Mislim da Srbija i njeni sportisti to zaslužuju – rekao je gradonačelnik.

On je izneo podatak da, prema evropskim standardima, Grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika i dodao da je njegova obaveza kao gradonačelnika da dok god bude bio na tom mestu povećava broj sportskih objekata kako bi se što više građana bavilo različitim sportskim aktivnostima.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn