Trgovci ostaju na „Buvljaku“: Zakupci tezgi čekaju izgradnju novog objekta

Preseljenja zakupaca tezgi i lokala na „Buvljaku“ neće biti započeto dok u potpunosti ne bude izgrađen novi kompleks otvorenog tržnog centra na Bežanijskoj kosi.

Plan nadležnih je da prodavci na novu lokaciju pređu kada budu završene kompletna saobraćajna i komunalna infrastruktura i stvoreni adekvatni uslovi za rad.

Planirano je da radovi počnu u toku 2022. godine kao i da zakupci najkasnije budu preseljeni 2023. godine, pišu Novosti.

Takođe, nacrt ovog plana, koji je i prvi korak ka preseljenju, bio je na javnom uvidu do 31. decembra. Ideja gradskih čelnika je da on bude usvojen u prvoj polovini ove godine, najkasnije do kraja februara. Takođe, ovaj dokument biće osnov za izradu projektne dokumentacije i pribavljanje dozvola za gradnju.

Svi oni koji već godinama čekaju preseljenje na novu lokaciju svoju robu će prodavati u objektu koji će se graditi neposredno uz „Veletržnicu“, na površini od oko sedam hektara. Ova dva kompleksa biće spojena u jedan i prostiraće se na ukupnoj površini blizu od oko deset hektara.

„Vodeći računa o interesima zakupaca i svih sugrađana, JKP ’Gradske pijace’ i Grad neće započeti preseljenje dok se u potpunosti ne izgradi novi kompleks i budu stvoreni svi uslovi za rad“, ističu, nadležni iz Grada.

Nova lokacija predviđena je na području privredne zone ’Auto-put’, tačnije u bloku između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane ulice Nova 1.

Gradska pijaca za trgovinu neprehrambenom i prehrambenom robom, navedeno je, imaće plato sa tezgama i nadstrešnicom, kvantašku pijacu za prodaju robe iz kamiona, objekte kao što su hale, lokali i administrativni i skladišni prostor, kao i parking. Dozvoljeni sadržaji u okviru objekta su i javne službe, supermarket, ugostiteljstvo, rekreacija, uslužne delatnosti poput auto-perionica i slično.

Nova autobuska linija GSP

Novi objekat koji će biti izgrađen zadovoljiće sve potrebe kako kupaca tako i prodavaca, posedovaće veliki parking, a u planu je i uvođenje novih saobraćajnih rešenja kako bi lokacija bila dobro povezana sa svih strana. Planirano je da bude uvedena i nova autobuska stajališta i linije kako bi se posetiocima olakšao dolazak do „Buvljaka“.

Izvor: B92

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn