U planu proširenje KBC „Bežanijska kosa“

U okviru Kliničko bolničkog centra „Bežanijska kosa“ priprema se izgradnja novog bolničkog objekta i dve pasarale, piše u Službenom glasniku.

Objavljeno rešenje utvrđuje postojanje javnog interesa za eksproprijaciju, odnosno administrativnog prenosa nepokretnosti za zemljište i objekte na čijem mestu bi trebalo da se izgrade objekat i pasarele.

Ova izgradnja u skladu je sa Planom detaljne regulacije šireg područja uz Kliničko bolnički centar „Bežanijska kosa„, dodaje se u Rešenju. 

Prema navedenom planu, u širem poručju KBC „Bežanijska kosa“ trebalo bi da se izgrade i predškolske ustanove, škole, visokoškolske ustanove, domovi zdravlja, javni parkinzi, kao i dodatni stambeni i poslovni objekti.

Podsetimo, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević najavio je u januaru 2019. da bi naredne godine trebalo da počne izgradnja Ginekološke-akušerske klinike Narodni front na Bežanijskoj kosi.

U avgustu 2020. godine Vlada je donela Rešenje o utvrđivanju javnog intresa o eksproprijaciji nepokretnosti u cilju izgradnje objekta ginekološko-akušerske i naučno-istraživačke delatnosti na širem području KBC „Bežanijska kosa“.

Izvor: novaekonomija.rs

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn