Da li znate da Novi Beograd ima ZGRADU SA HELIDROMOM, ali na nju nikada nije sleteo helikopter?

Sa 52.604 kvadratna metara, koliko čine četiri kule, povezane atrijumom, 13 liftova – četiri VIP i devet panoramskih, s sopstvenim trgom ispred zgrade, garažom, kongresnom salom unutar objekta, kafeterijom, knjižarom, bankom i čak helidromom od 26 metara, trebalo je da izgleda prva zgrada AAA klase u ovom delu Evrope, čija je gradnja najavljena još pre 12 godina, a do dan danas nije završena.

Priče o prvoj zgradi poslovnog tipa na Novom Beogradu, sa helidromom, započete su još 2007. godine od strane preduzeća „Verano motors“. Dve godine kasnije otpočeta je njena izgradnja na uglu Antifašističke borbe i Bulevara Arsenija Čarnojevića u Bloku 23, da bi 2013. godine navodno bila završena. Međutim, ono što se nalazilo iza fasade, iznenadilo je mnoge.

Naime, iako je spolja delovala gotovo, unutra ni upola nije. Objašnjenje za to je tada pronađeno u nezavidnoj finansijskoj situaciji u kojoj se našlo preduzeće. Iako se očekivalo da će u naredne dve godine problem biti rešen, rešenje je izostalo. Preduzeću „Verano motors“ 2015. godine uveden je stečaj.

 

Problemi sa završetkom zgrade nastavili su da se ređaju, da bi 23. oktobra 2017. godine konačno bio raspisan tender za prodaju poslovne zgrade u Bloku 23 kako je „Blic“ pisao. Ipak, mukama ni tada nije bio kraj jer je nadmetanje propalo još dva puta, a poslednje je trebalo da bude 15. novembra 2017. godine.

 

Kako je cena zgrade tada minimalno iznosila od 26.475.578 evra, a za samo učešće u licitaciji pri ruci je trebalo da se ima 10,5 miliona evra, ni ne čudi što objekat još uvek nema svog novog vlasnika.

Poslednja informacija o ovom kompleksu objavljena je u septembru prošle godine, kada je stečajni upravnik objavio poziv za dostavljanje ponuda za procenu vrednosti pravnog lica i imovine stečajnog dužnika.

Tim povodom za portal „eKapija“ Radosav Gojak, koji je sadašnji stečajni upravnik Beta 23 d.o.o, izjavio je da će novi oglas biti postavljen nakon završetka procene.

 

– Oglas o prodaji će biti objavljen u dva dnevna lista koji se distribuiraju na celoj teritoriji Republike Srbije i na sajtu ALSU kada Odbor poverilaca usvoji novu procenu i ispune se uslovi u skladu sa Zakonom o stečaju i nacionalnim standardima – objasnio je Gojak.

 

Šta će biti sa zgradom i da li će konačno, nakon decenije zazujati propeleri iznad Novog Beograda, ostaje još uvek otvoreno pitanje.

 

 

Tagovi

Pročitajte još: