Kompanija STIHL uredila zelene površine u dvorištima vrtića Novom Beogradu

Kompanija STIHL, u okviru akcije „STIHL – dobri komšija“ uredila je zelene površine u dvorištima vrtića Bambi i Sunce na Novom Beogradu.

Akcijom je, kako je saopšteno, najavljeno i useljenje STIHL kompanije u novu zgradu na Novom Beogradu, a kompanija na ovaj način podseća i na ogroman značaj zelenih površina u cilju kvalitetnog života u gradskim sredinama.

– STIHL – dobri komšija je društveno odgovorna akcija koja ima za cilj da podstakne i promoviše brigu o zajednici, kao i o najmlađim članovima društva i njihovom okruženju – izjavila je Dijana Peškir, direktorka kompanije STIHL za tržište Srbije i Crne Gore i dodala: „Današnjom akcijom želeli smo da ulepšamo prostor u kome borave naši najmlađi sugrađani, kao i da ih naučimo da se odgovorno ponašaju prema prirodi. STIHL proizvodi daju važan doprinos pri očuvanju i negovanju zelenih površina. Mi kao porodična kompanija duboko smo posvećeni principu da ograničene resurse treba koristiti na takav način, da oni mogu da budu dostupni i budućim generacijama. Briga o životnoj sredini je briga za budućnost.“

Predstavnici kompanije STIHL uređenjem zelenih površina u dvorištima predškolskih ustanova, pokazali su na koji način treba da se vodi računa o svom okruženju.

– Inicijative i akcije kao što je ova sa kompanijom STIHL doprinose da se deca osećaju ravnopravnim pripadnicima zajednice i upoznaju svet oko sebe, a što sve doprinosi razvijanju svesti i brige za životnu sredinu – izjavila je direktorka Predškolske ustanove „11.april“ Jelena Dubljević, navedeno je u saopštenju.

Ova društveno odgovorna inicijativa pored konkretne podrške predškolskim ustanovama ima i edukativni karakter. Najmlađi sugrađani, kroz primer iz prakse, uče kako da vode računa o svom okruženju, ali i o tome zbog čega je briga za prirodu bitna.

Ekapija

Tagovi

Pročitajte još: