Muzička čarolija na Novom Beogradu za sve generacije

Čim su posao ostavili za leđima, oni koji vole živu svirku pod otvorenim nebom zaputili su se na Ušće – da se okrepe „sokom” od hmelja i ječma i relaksiraju uz muziku. I armija tinejdžera, studenata, poneki penzionerski par i dosta roditelja sa decom iskoristili su priliku da besplatno od 18 do 19 časova uđu na Beogradski festival piva – „Bir fest”. Posle ovog termina karte su se naplaćivale, osim deci do 15 godina u pratnji punoletnih osoba.  Festivalska smotra koju organizuje „Skaj mjuzik” potvrdilo se da ima svoje poštovaoce. Oni su i treće večeri ove manifestacije ostajali do fajronta. Priznaju da im je prošlonedeljna kiša dva puta pobrkala planove, jer je festival pomerao otvaranje dan za danom, ali su zato vikend i ponedeljak, naštimali po svojoj meri.

–  Posle „izviđanja” probaćemo nove vrste piva, a za odmor smo izabrali ovaj pab – kažu mladi supružnici Stojan i Kristina Pavlović, dok se smeštaju na drvenu klupu za stolom gde ih čekaju komšije sa Voždovca. Ovo je, horski poručuju, prilika da se druže, a kad muzika sa glavne bine „zagrmi” spremiće se za đuskanje.

Budući stomatolozi – Emilija, Vesna, Petar i Zoran merkali su voćna piva. Šanker se hvali da najviše toči ono sa ukusom maline. Ovo malo pivo košta 350 dinara. Sestre Kosana i Srna Vlajić, drugaricama preporučuju pivo sa korom pomorandže. Nije bilo lako odlučiti se jer je u ponudi više od 300 različitih vrsta piva. Pun novčanik potreban je za ovaj provod, jer uz pivo najbolje idu i kobasice, pljeskavice ili neki drugi specijalitet sa roštilja. Pljeskavica košta 500 donara, baš kao i dupla kobasica sa sirom. Za  malu kesicu kokica potrebno je izdvojiti 200 dinara. Deca su čekala red za šećernu vunu, baš kao i za neku od zabava u „Luna parku” gde su se sjatile različite generacije koje vole adrenalinsku vožnju. I stari i mladi poželeli su da se zavte na ringišpilu visokom trideset metara, najvećem u Srbiji. Za bolji ugođaj priređena su i razna nagradna iznenađenja, pa tako uz malo sreće, dovitljivosti i strpljenja mogu da se osvoje i besplatne ture piva, dobije majica na poklon ili neki drugi suvenir koji će biti draga uspomena sa ove najveće manifestacije piva i muzike kod nas i u regionu.

Posle svih zabavnih zagrevanja, usledili su koncerti na velikoj bini. Nastupili su slovenački „Džoker aut”, Bojana Vunturišević, „Eyesburn” i „Koikoi” bend.  Sastav  „Neverne bebe” nije mogao sinoć da nastupi zbog bolesti jednog od muzičara.

Organizatori su se potrudili da muzički sadržaji budu žanrovski raznovrsni. Osim afirmisanih grupa, priliku da nastupe dobili su i oni koji tek krče svoj put. Iskusni di-džejevi birali su za misk pultom muziku koja, kako su ocenili mladi, pokreće. A, dobar provod zagarantovan je večeras u završnici ove smotre, koja je prošle godine proglašena za manifestaciju od značaja za Grad Beograd, i uz čiju podršku se i ovog puta organizuje u svom dvadesetom izdanju.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn