Najskuplja starogradnja plaćena 600.000 EUR na NOVOM BEOGRADU

Najskuplji stan u novogradnji koji prodat u prvom kvartalu ove godine koštao je 1,47 miliona evra i nalazi se na lokaciji Beogradu na vodi, dok je za najskuplji stan u starogradnji iskeširano čak 600.000 evra i to na Novom Beogradu.

U poslednjem izveštaju koji je objavio Republički geodetski zavod (RGZ) navodi se da je prvih devet najskupljih stanova u Srbiji bilo u Beogradu na vodi, gde je i najskuplji kvadratni metar- 9.677 evra, a  najskuplji kvadrat u starogradnji od 4.500 evra prodat je na terioriji beogradskog Starog grada.

Najskuplji kvadrat poslovnog prostora prometovan je na Zvezdari, dok je najviša ugovorna cena poslovnog prostora ostvarena na Novom Beogradu, a najskuplje garažno mesto u novogradnji prometovano je na Čukarici.

Kada je u pitanju zemljište namenjeno za industrijsku gradnju najviše cene po metru kvadratnom postignute su u Železniku i Batajnici, dok je najviše izdvojenog novca u jednom ugovoru bilo za parcele na teritoriji Šimanovaca i Zuca.

Najviše ugovorne cene kuća ostvarene su na teritoriji beogradske opštine Savski venac, najviša cena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta postignuta je u Jakovu, opština Surčin, a najviša ugovorna cena u Bačkoj Topoli.

Kreditom je plaćeno 38 odsto nepokretnosti, a gotovinom 62 odsto.

RGZ navodi da je u poređenju sa prvim kvartalom 2020. sada zabeležen blagi porast plaćanja iz kredita pri kupovini posebnih delova objekata. Kreditna kupovina najača je u Novom Sadu (59 odsto), a najmanje je ima u Kragujevcu (27 odsto).

Ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u prvom kvartalu 2021. godine iznosio je više od 1,3 milijarde evra, i to je povećanje od 41,8 procenata u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Promet stanova zauzeo je najveći udeo u ukupnim novčanim sredstvima -sa 53 procenta.

U ukupnom prometu nekretnina stanovi su dominatni, slede građevinsko i poljoprivredno zemljište, pa stamebeni objekti.

Učešće stanova u ukupnom prometu od 28 procenata predstavlja smanjenje od četiri procenta u odnosu na isti kvartal prethodne godine,  a porast su zabeležili građevinsko zemljište, stambeni objekti i garaže.

Javni beležnici i osnovni sudovi u Srbiji su Republičkom geodetskom zavodu u prvom kvartalu ove godine dostavili 41.456 ugovora o prometu nepokretosti, tako da je za godinu dana broj registrovanih ugovora veći za 9.113, odnosno 39,5 odsto, saopštio je Zavod.

Izvor: BIZLIfe

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn