Paprene cene novobeogradskih garažnih mesta!

Parking je poslednjih godina problem u svim delovima Beograda. O tome koliko je dragocen najbolje govori podatak da cena garaže na Novom Beogradu dostiže cenu jedne garsonjere.

Milan Vujanić tvrdi da skoro svaki dan izgubi najmanje 20 minuta tražeći parking mesto ispred svoje zgrade.

Garažu nema. Kada ima sreće parkira se blizu, a ponekad do zgrade pešači i 15 minuta.

„To je jedan od problema i on utiče na organizaciju naših života. Meni moja supruga kaže – dođi ranije 15 minuta, jer nećeš imati gde da parkiraš. Zamislite kada je parking mesto došlo na red da utiče na naše planiranje dana, da li da stavimo blizu zgrade ili ne“, kaže Milan Vujanić.

Njegov komšija nema tih problema. „Mnogo mi znači što imam garažu, jer ova ulica je jednosmerna, a ljudi da bi ovde dole izbegli semafor idu kroz moju ulicu i prave gužvu“, ističe Bratoljub Živaljević, vlasnik garaže.

Cena garažnog mesta u zgradi kod „Štark arene“ dostiže i 40.000 evra. Jedna garsonjera toliko košta. Podaci Republičkog geodetskog zavoda kažu da je najskuplja garaža na Kopaoniku. Koštala je 90 hiljada evra.

Od ukupnog garažnog prostora u Srbiji, skoro 56 odsto je u Beogradu.

„Garažno mesto je danas sastavni deo stana. jer vi kada to kupujete vi kupujete kvalitet života, a ne pločice, kvadrate, česmu. već kvalitet života. Čemu služi lep pogled sa prozora ako vi 30 minuta tražite parking ispred zgrade“, kaže Dušan Uzelac, finansijski savetnik.   

Bratoljub Živaljević kaže da ljudi često dolaze u sukobe, jer se mnogi parkiraju ispred dvorišta.

Parking mesto može i da se iznajmi. Cene su od dve do 20.000 dinara mesečno, u zavisnosti od lokacije. Ipak, ima i onih koji su došli do garaže, ali su se malo drugačije parkirali. Oni su svoju garažu pretvorili u mali stan.

Izvor: rts

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn