Pred građanima javni uvid u nacrt PDR za zidanje u ovom delu Novog Beograda

DVE predškolske ustanove sa po 80 mesta za najmlađe Novobeograđane, kao i stambena naselja mešovitog tipa planirani su za izgradnju u bloku severno od Vinogradske ulice.

Ovo predviđa Nacrt plana detaljne regulacije za pomenuto područje, koji će do 29. aprila biti dostupan i na uvidu zainteresovanim građanima u zgradi Gradske uprave.

Prostor koji će biti pretvoren u gradilište obuhvata deo severno od Vinogradske ulice unutar bloka koji čine ulice Vinogradska, Surčinska i lesni odsek. Reč je o ukupnoj površini od 8,8 hektara. Stambeni objekti biće manjih gabarita i kapaciteta, namenjeni porodičnom stanovanju. U pojasu lesnog odseka nalaze se bašte i voćnjaci, kao prateći sadržaji objekata izgrađenih na parcelama orijentisanim ka Vinogradskoj.

– Manji deo bloka 1, uz put za Surčin, planiran je za mešovite gradske centre sa jedinstvenom tipologijom – navodi se u Nacrtu.

– Preostali deo bloka 1 i ceo blok 2 planirani su za stanovanje. U pojasu zaštitne zone dalekovoda planirana je posebna stambena zona u okviru koje je uslovljeno pribavljanje posebnih uslova „Elektromreže Srbije“ za bilo kakvu izgradnju novih objekata ili intervenciju na postojećim objektima.

Plan predviđa i zonu zaštite duž lesnog odseka, koji podrazumeva zabranu gradnje i uslovljeno čuvanje i razvijanje zelenila, koje ima funkciju stabilizacije terena.

OSNOVNE ŠKOLE

DECA školskog uzrasta biće prihvaćena u postojećim osmoletkama u okruženju, kojih ima šest. Prema navodima u Nacrtu PDR, na udaljenosti od dva kilometra predviđene su dve lokacije za izgradnju novih osnovnih škola – jedna u naselju Dr Ivan Ribar, a druga uz Vinogradsku ulicu u Surčinu.

Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn