TRAGIČNA SUDBINA ŽENE KOJA JE STRADALA U POŽARU NA NOVOM BEOGRADU

– Juče sam je sreo na hodniku kako leži ispred vrata. Dozivala je pomoć i vikala da se šlogirala – reči su stanara zgrade u Gandijevoj ulici u Bloku 64 na Novom Beogradu u kojoj je danas oko 13 časova izbio požar u kojem je nastradala S. G.

Prema njegovim rečima, radi se o starijoj ženi, ima 88 godine i živi sama. Decu nema, a suprug joj je preminuo pre šest godina.

– Ona nema nikoga. Juče sam je video na hodniku kako leži ispred vrata. Dozivala je pomoć i vikala da se šlogirala. Uz pomoć još jednog čoveka ušli smo u stan i videli da je popila nekoliko tableta za smirenje. Ostavili smo odškrinuta vrata, ne bili uspeli ponovo da uđemo i proveramo da li je sve u redu – priča nam jedan od komšija.

On dodaje i da je Hitna pomoć dolazila juče da joj pomogne, ali da dalje nije zbirnuta u nekoj zdravstvenoj ustanovi, već je ostavljena u stanu.

Kako nam je rekao, komšije su joj potom kupile hranu i nešto od pića.

Naš sagovornik nam priča da je on potom otišao na posao, radio je treću smenu, da bi ga jutros probudio zvuk vatrogasnih sirena.

– Probudili su me vatrogasci da izađem jer stan ispod mene gori – navodi.

Srećom, u požaru nije oštećen nijedan drugi stan niti je još neko stradao.

– Poznavala sam je. Svaki dan kada se vraćam s posla, baba me je čekala ispred zgrade na klupici i zvala na kafu. Stalno sam pila sa njom kafu, ali poslednja tri, četiri meseca nisam imala vremena – priča nam još jedna komšinica.

Prema njenim rečima, žena koja je stradala u požaru, bila je izuzetno obrazovana i inteligentna, ali i, kako kažu, „paranoična“.

– Nije lako verovala ljudima. Mislila je da su ljudi dobri sa njom jer žele da joj uzmu stan. Imala je svoje probleme koje nije mogla tek tako da reši – ispričala nam je.

Uzrok požara za sada nije poznat.

blic

Tagovi

Pročitajte još: