Uskoro izgradnja koncertne dvorane Beogradske filharmonije na Novom Beogradu

Ministarstvo za javna ulaganja, kao nosilac projekta, podnelo je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje nacionalne koncertne dvorane – koncertne dvorane beogradske filharmonije na području gradske opštine Novi Beograd.

Projektom je planirana gradnja objekta kulture od nacionalnog značaja, spratnosti Po+Su+P+5, ukupne BRGP površine 57.911 metara kvadratnih, prenosi eKapija.

Na međunarodnom konkursu za arhitektonsko rešenje hale pobedio je Amanda Levete Architects (AL_A) iz Londona.

Rok za javni uvid i dostavljanje mišljenja o zahtevu nosioca projekta je 8. jun 2023. godine.

Podsetimo, nedavno je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) raspisao tender za projektovanje i izvođenje geoloških istraživanja radi definisanja hidro i geotermalnih resursa (podzemne vode i petrogeotermalne resurse) potencijala, kao obnovljivih izvora energije za korišćenje u sistemima za grejanje, klimatizaciju i hlađenje, pripremu sanitarne tople vode i za navodnjavanje nove koncertne sale Beogradske filharmonije.

Lokalitet na kome je predviđena gradna nalazi se pored lokacije Palate Srbija za koju su već vršena geološka istraživanja podzemnih voda za različite namene.

Prošlog leta, prilikom predstavljanja idejnog rešenja, premijerka Ana Brnabić najavila je da će izgradnja nove koncertne dovrane početi ove godine, na stogodišnjicu Beogradske filharmonije.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn