I DALJE TRAJE BORBA STANARA NOVOBEOGRADSKOG NASELJA: Ne žele nebodere umesto terena

Prema rečima Novobeograđana, do sada nije odgovoreno na više od 100 primedbi na Nacrt izmena i dopuna Plana detaljne regulacije kada je u pitanju ovaj problem.

Stanari Bežanijske kose okupili su se sinoć na Komšijskom sastanku kako bi izrazili nezadovoljno postupanjem gradskih čelnika kada je u pitanju izgradnja tri nebodera na sportskim terenima u ovom delu Novog Beograda.

– Iako je javna rasprava održana 31. maja 2022, planska komisija Skupštine grada Beograda se nije izjašnjavala o primedbama građana Bežanijske kose. Takođe, odmah po konstituisanju Skupštine Grada, Inicijativa građana „Bežanija ostaje – Kosa prkosi“ uputila je dopis gradonačelniku Beograda, Aleksandru Šapiću, sa predlogom za sastanak zbog brojnih problema koje ovo naselje ima. Poziv za sastanak Inicijativi do sada nije stigao – saopštili su stanari.

Oni ostaju pri svom stavu – ne žele gradnju nebodera na zelenoj površini sportskih terena na početku Bežanijske kose.

– Izgradnja je planirana u narednom periodu i postavkom tri nebodera u ovo mirno naselje uništiće se prirodni biodiverzitet sa ozbiljnim urušavanjem načina života mirnog, porodičnog naselja. Bežanijska kosa nema infrastrukturu da podrži veliki broj novih stanara, nema dom zdravlja i ima dve osnovne škole. Saobraćajnice nisu dovoljno razvijene i već sada se u špicu ulazi i izlazi sa naselja do 40 minuta – podvukli su oni.

Podsetimo, stanari Bežanijske kose su uspeli da sakupe više od 6.000 potpusa protiv izgradnje ove tri nebodera.

Takođe, premijerka Republike Srbije Ana Brnabić i glavni gradski urbanista Marko Stojčić, u maju su razgovarali sa stanarima, istaknuvši da ideja za izgradnju ovih nebodera nije prošla potrebne procedure.

– Ako mene pitate, ni meni nema naročito smisla da ovde dolaze takvi soliteri, ali takođe i svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija – zaključila je tada Brnabićeva.

Šta predviđa projekat?

Foto: render – Bureau Cube Partners

Projektom je predviđeno da se budući „Tempo Tower“ sastoji od tri tela sa zajedničkom bazom, a planirana visina najvišeg među njima iznosila bi 120 metara.

Investitor ima cilj da u predmetnom bloku, na istaknutom mestu u Bežanijskoj kosi, izgradi novi stambeno-poslovno-komercijalni kompleks koji bi sadržao specijalizovane trgovinske i ugostiteljske objekte, poslovni prostor, kao i stambene jedinice u okviru kule.

Kompleks „Tempo Tower“, sastavljen od poslovnog centra i kule, bio bi upotpunjen odgovarajućim pratećim prostorima za kvalitetno funkcionisanje, kao što su nadzemni parking-prostor, garaže, skladišta i tehnički prostori.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn