Izložba Jasne Dramićanin i Darka Kuzmanovića u Blok Galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, PETAK, 06.08.2021, s početkom u 20 časova, biće otvorena skulptura, autora JASNE DRAMIĆANIN i DARKA KUZMANOVIĆA, pod nazivom „Figura kao simbol“.

JASNA DRAMIĆANIN rođena je 4.8.1966. godine u Zadru, (bivša) Jugoslavija. Studirala je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, kao i na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajana u Beogradu, gde je diplomirala na odseku vajarstva u klasi profesorke Zorice Janković. Izlaže na grupnim i samostalnim izložbama iz različitih oblasti umetnosti. Samostalni je umetnik, član je udruženja ULUPUDS. Osnivač je Udruženja „Eko Kvart“ s ciljem edukacije građana za odgovorno korišćenje resursa, zaštitu životne sredine i održivog razvoja, kroz likovnu umetnost i kulturu i podsticanje međunarodne saradnje u umetnosti. Edukator, autor i organizator kreativnih radionica za decu, mlade i odrasle. Osnivač, producent i stručni saradnik DRAF-a ( dečija radionica animiranog filma). Dobitnik je više javnih pohvala i nagrada za dela iz oblasti primenjenih umetnosti, dizajna i arhitekture.

Darko KUZMANOVIĆ rođen je u Beogradu 1971.godine. Diplomirao je vajarstvo 1995. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu u klasi profesora Miroljuba Stamenkovića. 2002. godine postaje član strukovnog udruženja ULUPUDS i dobija status samostalnog umetnika. Pored toga što se specijalizovao za izradu pozorišnih i filmskih rekvizita, radi i na razvijanju sopstvene umetničke poetike. Izlagao je na dve samostalne izložbe i više grupnih kako u zemlji tako i u inostranstvu. Odznačajnihdogađajaizdvajaizložbu SINUOSITY OF ALUMINUM,održanoj 2017 u Italiji. Dobitnik je dve plakete strukovnog udruženjana 43. Oktobarskom i 36. Majskom salonu.

Samostalne izložbe:
2004. OBJEKTI, galerija Singidunum, Beograd
2004.IZLOŽBA TROJICE AUTORA, Gradska galerija, Paraćin
2017.ODNOSI, Mala galerija ULUPUDS, Beograd
2020. FIGURA KAO ZNAK, Moderna galerija Lazarevac, Beograd

Izložba će biti otvorena do 18. avgusta 2021. godine.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn