SKUPLJI PARKING U SVIM ZONAMA: Evo koliko će od sutra da košta parkiranje širom

Od 1. januara u prestonici parkiranje je skuplje za četiri do pet dinara po satu na području zonskog sistema, a nove cene primenjivaće se od sutra, 4. januara, jer se tokom novogodišnjih praznika parkiranje ne naplaćuje.

Ovo je prvo povećanje cene parkinga u zoniranim ulicama glavnog grada od 2009. godine.

Sat parkiranja u crvenoj zoni umesto 56 koštaće 60 dinara, u žutoj 53 umesto 48 dinara, a u zelenoj zoni 45 umesto 41 dinar. Cena sata parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, a do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 koštati 200 dinara.

Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking-karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za 5 do 6 odsto više nego do sada.

Ovde bez poskupljenja

Parkiranje na SMS parkiralištima „Vidin kapija“ i „Sava promenada“ nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara.

Nije povećana ni cena dnevne parking-karte u zonskom području, koja je 1.870 dinara, kao ni van zonskog područja, koja je i dalje 720 dinara. Rok važenja popusta za plaćanje dnevne parking-karte produžen je sa osam na 20 dana, i u tom roku korisnici mogu ostvariti popust u iznosu od 50 odsto.

Zone i pravila

U ulicama užeg i šireg centra Beograda, u zonama sa vremenskim ograničenjem, parking se naplaćuje od 7.00 do 21.00 i subotom od 7.00 do 14.00. U crvenoj zoni parkiranje je moguće na 60 minuta, u žutoj 120, a u zelenoj 180 minuta. Posle isteka predviđenog vremena za parkiranje, vozač je dužan da napusti parking-mesto, a u sledećih 30 minuta ne može da plati parkiranje u istoj zoni. U plavoj zoni, odnosno na opštim parkiralištima izvan zoniranog područja, sugrađani mogu da parkiraju vozila onoliko sati koliko to žele.

Što se tiče garaža i ostalih parkirališta u glavnom gradu, cene su ostale iste, i poslednji put su povećane u julu 2018. godine. Poskupljenje u garažama Grad je pravdao uvođenjem novih tehnologija, čime je poskupelo i njihovo održavanje. Video-nadzor, najsavremenije rampe, elektronski punjači, sve to je povećalo i cenu usluge. Tako je parkiranje u garažama „Obilićev venac“, „Politika“, „Donji grad“ i „Kapetanija“ povećano na 120 dinara po satu, a bilo je 100 dinara. Na „Adi Ciganliji“ parkiranje je i dalje 150 dinara na dan.

Obeležavanje Novog Beograda

Sa zoniranjem parking-mesta krenulo se i na Novom Beogradu, pa je tako početkom prošle godine to urađeno u blokovima 19a, 21, 22 i 23. Oni su dobili zelenu zonu, koja se primenjuje na oko 2.000 parking-mesta u blokovima 21 i 22, koji su dosad bili u plavoj zoni, dok blokovi 19a i 23 nisu bili obuhvaćeni ovim sistemom.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn