Sremska Mitrovica: Mali humanitarci sakupili pomoć za decu u Svratištu na Novom Beogradu

SREMSKA MITROVICA – 

Učenici Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici sakupili su humanitarnu pomoć za decu u Svratištu na Novom Beogradu. U saradnji nastavnika i dece ova humana akcija u školi sprovodi se godinama.

Mali humanitarci sakupili su odeću, obuću i po koju igračku kako bi svojim drugarima i Svratištu na Novom Beogradu obezbedili uslove da što lakše prebrode zimu i dočekaju praznike.

Veliku pomoć imaju od Kazneno popravnog Zavoda u Sremskoj Mitrovici koji dobrom voljom sakupljenu pomoć prevoze tamo gde je potrebna.

Ova škola poznata je po sličnim humanitarnim akcijama koje sprovodi godinama, a ova akcija sprovodi se treći put za godinu i po dana. U akciji učestvuju učenici od prvog do osmog razreda.

Svratište za decu trenutno podržava skoro 400 dece uzrasta od 5 do 15 godina koji žive u situaciji ekstremnog siromaštva na ulicama Beograda. Iz škole poručuju da sa ovom praksom neće prestati, te da u planu imaju još mnogo akcija, a da ovakvim primerom deca uče da postanu bolji ljudi.

Izvor/Foto: RTV/Svratiste facebook

Tagovi

Pročitajte još: