Briljantne odbrane Žoaa Pedra donele Novom Beogradu plasman u polufinale Lige šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su ekipu Olimpijakosa 13:11 i plasirali se u polufinale završnog turnira Lige šampiona koji se održava na plivalištu „11. april“. Protivnik ekipi Živka Gocića u borbi za finale biće španska Barseloneta.

Drugu godinu zaredom, vaterpolisti Novog Beograda igraće u polufinalu Lige šampiona, pošto su u izuzetnom susretu savladali grčki Olimpijakos 13:11.

Novobeograđani su na sunčanom plivalištu „11. april“ došli do značajne prednosti već u prvoj četvrtini.

Odličan na golu domaće ekipe bio je Žoao Pedro, Vlahopulos je postigao dva pogotka, pa Novi Beograd na prvu pauzu odlazi sa prednošću od 4:2.

U drugoj deonici razigrao se Granados, koji je golovima održavao vođstvo ekipe Živka Gocića

Ipak, preko Filipovića, Vamoša i Furtulisa, gosti iz Pireja na poluvremenu dolaze do izjednačenja – 6:6.

Drašović i Granados ponovo su doneli Novom Beogradu dva gola prednosti, ali je junak bio Žoao Pedro koji je „začarao“ svoju mrežu, sve do pogotka Filipa Filipovića, koji je smanjio na 8:7.

Drašović koristi prednost od igrača više u bazenu i još jednom donosi Novobeograđanima dva gola prednosti pred ulazak u poslednju deonicu – 9:7.

Razmenili su Rašović i Papanastasiju golove na startu poslednjih 8 minuta, a onda je golman gostiju i hrvatski reprezentativac Marko Bijač postigao autogol kakav se retko viđa na vrhunskom nivou.

Potom je Granados bio siguran izvođač peterca i Novi Beograd je na četiri i po minuta pre kraja stekao čak četiri gola prednosti.

Kada se činilo da je meč rezultatski rešen, Filipović i Vamoš postižu dva brza pogotka i smanjuju na 12:10.

U možda i ključnom napadu, Granados postiže svoj peti gol na meču i slavlje na Novom Beogradu moglo je da počne.

Novi Beograd je na kraju trijumfovao 13:11, pa će u polufinalu igrati protiv Barselonete (četvrtak, 17.00), koja je bila bolja od dubrovačkog Juga 11:9.

Granados je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa pet pogodaka, dok su u gostujućem sastavu Filipović i Vamoš postigli po tri.

Golman Novog Beograda Žoao Pedro Fernandeš imao je čak 17 odbrana.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Breša – Vuljagmeni i Pro Reko – Ferencvaroš.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn