ŽIVKO GOCIĆ ŽELI TROFEJ: Vaterpolisti Novog Beograda nadaju se da na turniru u Splitu mogu ponovo da osvoje Jadransku ligu

ŠAMPION Srbije želi da drugi put pokori Jadran. Vaterpolisti Novog Beograda, za razliku od otpisane Crvene zvezde, žele da na poslednjem turniru grupe za plasman od 1. do 5. mesta regionalne Premijer Lige u Splitu ostvare sve tri pobede koje bi im donele, posle Kupa Srbije, drugi trofej ove sezone. Puleni Živka Gocića sutra (20.45) igraju sa Jugom, u petak se sastaju sa Jadranom iz Herceg Novog, a u subotu ih očekuje odlučujući duel sa domaćinom Jadranom, koji ima dva boda više i utakmicu više.

– Predstoji nam izuzetno težak turnir i fizički, ali i iz svakog drugog aspekta. Nije lako igrati tri utakmice u tri dana sa ekipama evroligaškog kvaliteta. Međutim, šta je tu je, nismo se mi mnogo pitali oko organizacije samog takmičenja tako da se ne bih preterano bavio time. Ono što je sigurno je da ćemo mi dati sve što je u našoj moći da zabeležimo sve tri pobede i na taj način se domognemo trofeja – ističe strateg Novog Beograda Živko Gocić.

Kormilar prvaka Srbije kaže da ne može da računa na bolesnog Angelosa Vlahopulosa, kao i da se nada da ekipa neće da osicilira:

– Svesni smo da neće biti nimalo lako, jer smo i na prošlom turniru imali dve loše četvrtine u duelu protiv splitskog Jadrana u kom smo poraženi, tako da se nadam da sada takve greške nećemo ponavljati.

Rivali Jug, hercegnovski i splitski Jadran dobro su proučeni.

– Protiv Dubrovčana smo u Beogradu odigrali solidno. Volim da kažem da kada pružimo svoj maksimum, onda je jako teško igrati protiv nas, jer stvarno imamo kvalitet i dosta igrača koji su sposobni da naprave razliku. Što se tiče Jadrana iz Herceg Novog, to je mlada i poletna ekipa, i vrlo verovatno tim sa najjačim ritmom u Evropi. Najteži rival nam je splitski Jadran, koji u svojim redovima ima sedam-osam igrača koji su sa reprezentacijom Hrvatske ove godine osvojili zlato na svetskom i srebro na evropskom prvenstvu. Predstoje nam tri veoma teške utakmice, ali opet smatram da se mi tu najviše pitamo – podvlači Gocić

Raspored

 

PRVO kolo, četvrtak: Jadran ST – C. zvezda (19.00), Jug – Novi Beograd (20.45). Drugo kolo, petak: C. zvezda – Jug (19.00), Jadran HN – Novi Beograd (20.45). Treće kolo, subota: C. zvezda – Jadran HN (18.00), Novi Beograd – Jadran ST (19.45).

 

TABELA: Jadran ST 14, Novi Beograd 12, Jug 11, C. zvezda 3, Jadran HN 2 boda.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn