Treće mesto na Dexyco Dečijem maratonu pripalo je Ognjenu sa Novog Beograda

Danas je u Beogradskom zoološkom vrtu održan 28. Dexyco Dečiji maraton. Konstantin Žujović iz vrtića Breza iz Mladenovca,trčao je brže od ostalih i trijumfovao sa vremenom 36,5 sekundi, što je za samo pola sekunde sporije od rekorda staze, saopšteno je iz Beogradskog maratona.

Na korak iza njega stao je Veljko Mandićiz vrtića 22. Oktobar iz Surčina, a treće mesto pripalo je Ognjenu Pešiću iz vrtića 11. april sa Novog Beograda. Utešna nagrada, Super puž, namenjena poslednjem učesniku finala, pripala je Miji Karavdić iz vrtića Dunavska bajka.

Sekretar za sport i omladinu Nikola Penić izrazio zadovoljstvo zbog prilike da podrži najbrže predškolce grada Beograda.

– U pretkvalifikacijama je učestvovalo 15.000 predškolaca iz svih 17 gradskih opština i to govori o veličini i značaju jednog ovakvog događaja, kako za svu decu, tako i za grad Beograd. Dečiji maraton je uvertira za najzanačajniji sportski događaj koji Beograd ima, a to je Beogradski maraton, koji nas očekuje već sledećeg vikenda – izjavio je Nikola Penić.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš je istakao da je divno gledati borbenost, sportski duh i lepo vaspitanje svih učesnika 28. Dexyco Dečijeg maratona.

– Želimo da promovišmo zdrav život, da kroz decu utičemo na roditelje da im fizička aktivnost postane svakodnevnica, jer nam je rekreacija svima potrebna da bismo bili zdravi i da bismo se dobro osećali – izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona.

Drugarsko obećanje je pročitao Miodrag Dragičević, pobednik Dečijeg maratona 2001. godine, a sada je poznati glumac, koji nije krio emocije i najlepša sećanja koja ga vezuju za jednu ovakvu manifestaciju.

Čast da prvi obiđu krug oko slonare pripala je deci sa invaliditetom. Nakon toga, 150 najbržih predškolaca nadmetalo se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacionih trka nadmetali su se u veoma uzbudljivom finalu. Tri prvoplasirana mališana kao i Super puž će i ove godine biti promoteri 37. „Comtrade Beogradskog maratona“ koji se održava u nedelju, 28. aprila.

Vrt dobre nade bio je ispunjen postavkama partnera Dečijeg maratona, pa su mališani napuštali trku prepunih ruku. Za to su bili zaduženi Dexyco, Fondacija Novak Đoković, Medi group Poštanska štedionica, Rosa, Nutrino, kompanija IDEA, Sava osiguranje, Najk, dok je Privredna komora Srbije učila najmlađe kako da reciklirajui štite životnu sredinu.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn