Novi Beograd od očaja do sjaja, Gocić čestitao igračima

Nekada bod osvojen porazom na peterce ima ogroman značaj. Baš toliko vredi bod Novog Beograda ostvaren remijem 10:10 protiv Pro Reka i kasnijim gubitkom posle udaraca sa pet metara. Taj bod gotovo izvesno vodi srpskog šampiona, treći put među četiri najbolje ekipe u Evropi, jer bi bilo čudo da se protiv Marseja na svom bazenu i Jadrana u gostima ne ostvari osvajanje još nekog boda za definitivno viziranje pasoša za F4 na Malti.

Pitanje je da li se iko seća da je Novi Beograd izgubio četvrtinu 6:1 ali i da li je Pro Reko nekada deo igre od osam minuta završii porazom 5:1. Bez Pijetlovića, Vlahopulosa i Lukića Novi Beograd je posle izjednačene prve četvrtine u drugoj bio nemi posmatrač demonstracije sile tima iz Đenove. Ništa domaćinu nije polazilo za rukom, odbrana kao sir, De Mikelis tek na nekoj odbrani a napad bez uobičajeno razigranog Granadosa bez učinka.

Pro Reko je imao 8:2 početkom trećeg dela i ko zna da li je iko, osim igrača Novog Beograda verovao u preokret. Srpski šampion je tada počeo da igra za ponos, rival se opustio, De Mikelis počeo da hvata priličan broj lopti ka njegovom golu, razlika se smanjivala.

 

Istina, opet je pitanje da li je iko verovao da bi Novi Beograd, oslabljen, mogao da stigne prvaka Evrope koji ima prednost od četiri gola. Ali i to se dogodilo, domaćin se potpuno vratio u igru, uterao nervozu u redove iskusnog prvaka starog kontinenta. Pa i 7:10 nije bilo nedostižno za Vučinića, Skumpakisa i Filipovića koji je odigrao možda i partiju sezone. Šta više, da je bilo koncentracije u poslednjih 17 sekundi, Pro Reko bi se osamoćen vratio kući. Osramoćen jer prvak Evrope ne gubi svaki dan kad ima prednost 8:2, 9:5, 10:7.

Ovako peterci su okrenuli na stranu Đenovljana. Naravno, žal je domaćina bio što Pro Reko nije prvi put poražen, nego je u tru dobijena susreta dva ostvario kroz peterce. Ali i radost je domaćina što je kod 2:8 sklonio belu zastavu i u narednih 14 minuta pobedio isto 8:2.

Dakle, od očaja do sjaja, od vidjenog poraza do propuštene pobede uz saznanje da sa Rekom može da se igra. Možda je Novom Beogradu išla na ruku činjenica da je minus sve vreme bio priličan, da je Reku plus nagoveštavao rutinsku završicu koja je dovela do opuštanja, do spuštanja garda što je Gocićev sastav umeo da iskoristi.

Pro Reko je imao samo dva gola iz pet peteraca tokom igre, Novi Beograd je imali slabog igrača više ali i vrlo dobrog De Mikelisa koji je odbranio preko 50 posto udaraca. Granados je šutirao slabo 9-1, ali je preostali deo bio kvalitetan 24 – 9. Zalanki je imao 4 – 0, ostatak Pro Reka 25 – 10.

„Prvo poluvreme je bilo sa mnogo grešaka u svakom segmentu. Ne znam zašto se to dogodilo. Posle promene strana, igrali smo daleko bolje i vratili se protiv tima koji dominira godinama. Zahvalan sam igračima zbog toga ali i razočaran jer sam verovao da na kraju možemo i da pobedimo. Čestitam Pro Reku a mi se okrećemo sledećim izazovima“ rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

„Počeo bih čestitkama za oba tima. Igrali smo protiv Novog Beograda koji ima vrhunski individualni kvalitet. MI smo fizički pali, što je i normalno jer se spremamo za Kup Italije. Na kraju smo osvojili bodove koji dosta znače“ bio je kratak Sandro Sukno.

U trećem kolu Marsej je kao gost, predvođen briljantnim Prlainovićem u Splitu pobedio Jadran 14:12. Plasman: Pro Reko 8, Novi Beograd 7, Marsej 3, Jadran iz Splita je bez bodova.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn