(FOTO) Realizovana akcija sadnje 8 stabala u školskom dvorištu OŠ „Branko Radičević“ na Novom Beogradu

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, danas je u sklopu akcije „Zeleni Novi Beograd“, sa đacima Osnovne škole „Branko Radičević“ u školskom dvorištu zasadio osam stabala različitog drveća, od kojih će jedno, na inicijativu Učeničkog parlamenta, biti posebno negovano u znak sećanja na njihove vršnjake stradale u prošlogodišnjoj tragediji u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Bovan je istakao da pored želje da se sadnjom novog drveća smanji zagađenje, a životna sredina Novobeograđana učini lepšom i zdravijom, akcija „Zeleni Novi Beograd“, za jedan od ciljeva imala upravo podizanje ekološke svesti sugrađana, posebno dece.

-Bio sam prijatno iznenađen pismom Đačkog parlamenta ove škole, jer je to upravo ono što smo želeli da postignemo, da deca uče o zelenilu, da se brinu o njemu i nauče kako da se ophode prema životnoj sredini – rekao je Bovan, dodajući da želja učenika da jedno stablo neguju u znak sećanja na svoje vršnjake stradale u „Ribnikaru“, celom događaju daje dodatnu simboliku.

Direktorka škole Suzana Lipić, istakla je da nastavnici prate akcije svojih đaka, te da se Učenički parlament za akciju „Zeleni Novi Beograd“ obratio prvo Opštini Novi Beograd, ali da se o ekologiji s njima svakodnevno razgovara.

-Mi smo jedna od prvih škola koja dobija solarnu elektranu. Taj proces je pri samom završetku, što je značajno za očuvanje životne sredine i zaštitu od izduvnih gasova, ali i za uštedu energije, jer ćemo dobiti elektranu takvog kapaciteta kojom ćemo pokriti gotovo sve potrebe škole za energijom, a nismo mali potrošač, jer imamo više od 8.000 kvadrata, uključujući i bazen – istakla je direktorka.

Inicijator učešća u akciji „Zeleni Novi Beograd“, učenica sedmog razreda Teodora Nikolovski, naglasila je da Učenički parlament, ovom i drugim akcijama želi da pošalje poruku budućim generacijama da uređuju svoju školu i da brinu o njoj.

A, da i oni koji su ranije završili školu „Branko Radičević“ i dalje brinu o tome šta se u toj školi dešava, pokazao je danas svojim prisustvom i pevač Nikola Rokvić.

Kao bivši učenik ove škole koji je odrastao u bloku 45, Rokvić je rekao, da kad god mu to obaveze dozvoljavaju, učestvuje u promovisanju svega što doprinosi da buduće generacije stasaju u odgovorne i plemenite ljude.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn