FUDBALERI U HUMANOJ MISIJI: LICITACIJA DRESOVA UVERTIRA U FUDBALSKI SPEKTAKL NA NOVOM BEOGRADU

Novobeogradski blokovi u centru sportske pažnje

Jedan od ukrasa novobeogradskog leta već godinama unazad je NBGD kup, turnir u malom fudbalu koji je i ove godine okupio desetine ekipa čije su nadmetanje u Bloku 61 ispratile hiljade posetilaca.

Uz dobar fudbal turnir je ove godine obeležila i humana akcija u okviru koje su doprinos dali brojni fudbaleri poput Nikole Antića, Luke Zorića, Lazara Markovića, Stefana Obradovića i Miloša Lukovića. Poznati fudbaleri odazvali su se na inicijativu organizatora, te će večeras, uoči finala zakazanog za 22.15 časova održati licitacija dresova od koje će sav prilog biti doniran u humanitarne svrhe.

Foto: Instagram @nbgdkup

„Lepo je vratiti se u svoj kraj, na teren na kojem sam ja šutirao loptu i pravio prve fudbalske korake. Uvek sa zadovoljstvom dođem da podržim turnir, ukoliko mi obaveze to dozvole. Gledam utakmice sa setom, jer ne mogu da igram, a voleo bih. Posle profesionalne fudbalske karijere ću sigurno učestvovati. Lepa organizacija, raste i tu sam da podržim trud. Žao mi je što neću moći da budem u nedelju na finalu“, rekao je Nikola Antić i dodao: „Novobeogradski blokovi su mi u srcu. Uvek ću voleti da dođem na sva sportska dešavanja na kojima mladi imaju priliku da se takmiče i razviju na normalan, sportski način. Nadam se da sam im jedan od pozitivnih primera. Lupao sam loptu po ceo dan. Nikad mi nije bilo dosadno. Drugari sa kojima sam igrao su umeli da odu kući, a ja da nastavim da šutiram loptu od zid. Usmerio sam energiju i volju i stigao do cilja. Najvažnije je biti uporan, istrajan i uvek mi je darago kada vidim nekoga odavde ko je uspeo“.

Pauza između dve sezone i profesionalnih obaveza praktično je proletela, a fokus beka Partizana već je ka novim izazovima.

„Ostajem u Partizanu, imam još dve godine ugovora. Prvom sezonom sam donekle zadovoljan, ali i nezadovoljan. Došle su promene i smatram da će Partizan stati na noge, da ćemo biti konkurentni Zvezdi za titulu jer je Partizan klub napravljen za tako nešto, da osvaja trofeje. Nadam se da sledi stabilniji period. Smatram da je prava stvar što sam izabrao Partizan, ali i oni mene“.

Prvi naredni izazov crno-bele očekuje u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona gde će kao vicešampioni Srbije naći u vrlo oštroj konkurenciji.

„Izazovno je igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Nadam se da ćemo uspeti da prođemo, ali bih bio zadovoljan i Ligom Evrope. Očekujem da nam se putevi ukrste sa Dinamom ili Fenerbahčeom i da ćemo se pokazati u dobrom svetlu“, rekao je Antić.

Tagovi

Pročitajte još: