Radnički Novi Beograd dočekuje Metalac u kupu!

Samo dan posle promocije novog trenera Metalac igra meč osmine finala Kupa Srbije protiv Radničkog na Novom Beogradu

Nema vremena za privikavanje na nov sistem, fudbaleri Metalca samo jedan dan posle promene na klupi igraju takmičarski meč. Milija Žižić će od 13 časova debitovati protiv Radničkog na Novom Beogradu u prvom meču osmine finala Kupa Srbije.

Doskorašnji šef stručnog štaba Gornjemilanovčana Žarko Lazetić prešao je u TSC iz Bačke Topole, a sa sobom je odveo i pomoćnika Dražena Bolića. Uprava Metalca je reagovala ekspresno, angažovala je Žižića, koji je vodio omladinski tim Crvene zvezde.

Svestan sam situacije u kojoj se klub nalazi u takmičarskom aspektu. Neophodno je, koliko već danas kroz trening i sutra kroz utakmicu, kao i one koje dolaze do kraja jesenjeg dela šampionata, taj period iskoristiti maksimalno i onda dan po dan, korak po korak, ići u susret svim izazovima, čemu se najskrenije radujem“, kazao je Žižić u ponedeljak, na promociji u novom klubu. Ugovor sa Metalcem je potpisao na godinu i po dana.

13.00: (6,50) Radnički Novi Beograd (4,20) Metalac (1,45)

Neće biti tako lako 42-godišnjem strategu na debiju, bez obzira na to što igra protiv trećeligaša. Fudbaleri Radničkog su sigurno ekstremno motivisani da se dokažu protiv superligaša, a puni su samopouzdanja posle uspešne polusezone.

Iza Majstora je tačno 15 prvenstvenih utakmica, a osvojili su 29 bodova i četvrti su na tabeli Srpske lige Beograd. Lider OFK Beograd beži im osam poena, a ispred su još samo Zemun i BASK.

U prvom kolu Kupa Srbije Radnički je eliminisao Voždovac (2:1) golovima Alekse Veličkovića. S druge strane, Metalac je bio bolji od člana drugog ranga, OFK Žarkova sa 3:2.

Novobeogradski klub je poslednji put u najvišem rangu igrao u sezoni 2004/2005, tada u Prvoj ligi Srbije i Crne Gore. Posle te sezone je ispao direktno u treći rang zbog finansijskih problema, a potom je uglavnom bio između Srpske lige Beograd i Beogradske zone. U sezoni 2011/2012. je čak ispao i do Prve beogradske lige, odnosno petog ranga, ali se ekspresno vratio u zonski fudbal. Radnički je stabilan trećeligaš od 2015. godine.

Trenutno je domaćin u dobroj formi, nije izgubio poslednjih osam mečeva. U tom periodu je trijumfovao šest puta, a samo su BASK i Jedinstvo iz Surčina uspeli da mu otkinu bodove na svojim terenima. Oba puta je bilo 2:2.

Metalac baš i ne može da se pohvali dobrim rezultatima, od poslednjih sedam utakmica trijumfovao je samo na jednom, protiv TSC-a (2:1). Ima uz to i remi sa Radnikom iz Surdulice (1:1), a preostalih pet mečeva je izgubio, nijednom sa manje od dva primljena gola. Trenutno je 14. na tabeli Superlige sa 16 bodova, šest manje od mesta koje vodi u plej-of, a koje zauzima baš Lazetićev TSC.

Izvor: mozzartsport

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn