VEČERAS SRBIJA DOBIJA POBEDNIKA KUPA: Finale Zvezde i Novog Beograda u kojem je sve moguće

Srpski vaterpolo će dobiti novog pobednika nacionalnog kupa. Ili će aktuelni šampion, Novi Beograd, stići do jedinog trofeja koji mu nedostaje, ili će nepredvidljiva Crvena zvezda moći po četvrti put da se podiči slavljem u ovom takmičenju.

Da su sastavi kompletni, da je Novi Beograd sa Vlahopulosom i Jakšićem, sa boljim stanjem onih koji su se tek oporavili teško da bi neko stavio pare na Crvenu zvezdu. Jednostavno, razlika je velika i bilo bi to, uz dužno poštovanje crveno-belima, igra jednog tima.

Međutim finale je jedna utakmica. To znaju u oba sastava. Pre dve sezone malo ko je davao šanse Crvenoj zvezdi protiv Radničkog, u prošlom takmičenju Novi Beograd je bio cenjeniji od sastava tima iz Kragujevca. Favoriti tada nisu slavili.

Zbog toga je  utakmica koja sledi otvorena. Novi Beograd je pod pritiskom, ponovimo nekompletan, Crvena zvezda je već uradila veliki posao eliminisavši Radnički ali daleko od toga da će doći da se zabavlja. Novi Beograd ima i u ovom sastavu veliki kvalitet, Zvezda igra kako se kaže „ratnički“ vaterpolo, agresivan sa igračima koji znaju da nemaju šta da izgube.

U polufinalu su oba tima prikazali različita izdanja. Partizan posle tri odlične četvrtine, vođstva 6;4 i 9:8, nije znao da nastavi u svom stilu. Drašović je pokrenuo Novi Beograd, odlične odbrane, brzi i efektni napadi su rezultirali sa šest lopti u mreži Kostrova. Upravo ta poslednja četvrtina predstavlja adut Novog Beograda. Još ako se neko oporavi…

Crvena zvezda je sve vreme bila ekipa koja je protiv Radničkog diktirala sve. Nekoliko puta vođstvo od tri gola razlike, smirenost sa igračem manje, raspoloženi šuteri Subotić četiri, Vukićević i Radović po tri i odlični Mišović su obeležili igru kojoj je ton davao sa klupe Aleksandar Filipović. Zvezda je zasluženo dobila.

U poslednjoj četvrtini se činilo da će Radnički u poslednja četiri minuta uspeti da ispravi sve ono što je radio do tada. Ali nije bilo mirnoće, preciznosti, načina da se igra dovede u svoj ritam. Ljutnja na sudije zbog, kako se navodilo zbog nedosuđenog peterca i greške sa vremenom napada je bila još jedan faktor koji je irititao nervoznog favorita.

Uzgred, Radnički je domaću sezonu počeo odlično, pobedio Novi Beograd u ligi. Ali kada je naišao na minu protiv Crvene zvezde i samo 9:9 u prvenstvu počeli su problemi u igri Radničkog koji i danas traju.

Vratimo se finalu. Kada je novac u pitanju sigurno je da će kvota na Novi Beograd biti mnogo manja. Ali kada je ova Zvezda u pitanju sve je moguće. Osetio je to nedavno i Vašaš koji je deklasiran 11:7 na Dorćolu. Sve je moguće, od ubedljivog trijumf šampiona do tvrde utakmice u kojoj bi Zvezda tražila svoju šansu.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn