Dušan Mandić i definitivno u Novom Beogradu!

Dušan Mandić, reprezentativac Srbije, osvojio je titulu prvaka Evrope sa Pro Rekom, prigrabio MVP priznanje, a zatim su Pro Reko i sam igrač potvrdili, da sjajni golgeter karijeru nastavlja u ekipi Novog Beograda.

Podsećanja radi, Novi Beograd, koji je bio organizator finalnog turnira i koji će organizovati finalni turnir elitnog takmičenja naredne dve godine, biće učesnik Lige šampiona naredne sezone, a imaće velike ambicije i izuzetno kvalitetnu ekipu.

Mandić (27) je počeo da igra vaterpolo u Pirmorcu iz Kotora. U Partizan je stigao 2010. godine, a godinu dana kasnije osvojio je Ligu šampiona. Mandić je iz Partizana prešao u Pro Reko 2015. godine, a nakon šest godina u Italiji, vraća se u Srbiju.

Sjajni vaterpolista je osvojio dve titule klupskog prvaka Evrope, sa Partizanom i Rekom. Osvojio je dve medalje na Olimpijskim igrama, zlatnu 2016. i bronzanu 2012. godine. Tri puta je bio na evropskom tronu sa reprezentacijom – 2014, 2016. i 2018. godine. U vlasništvu ima dve medalje sa planetarnih smotri. Zlato 2015. godine i bronzanu medalju 2017.

Novi Beograd je nedavno poražen od Radničkog iz Kragujevca u finalu šampionata Srbije, a tim koji se formira za narednu sezonu je blago rečeno moćan. Naime, pored Mandića, iz Solnoka dolaze Duško Pijetlović i Radomir Drašović, momci koji su osvojili titulu u Mađarskoj i LEN Evrokup. Sjajni Angelos Vlahopulos, reprezentativac Grčke, dolazi iz Breše.

Tu nije kraj kada su pojačanja u pitanju. Naime, kapicu Novog Beograda u sezoni koja sledi, nosiće će Strahinja Rašović (igrao ove sezone za Radnički iz Kragujevca, osvojio Regionalnu ligu i titulu u Srbiji), golman Gojko Pijetlović (Oradea), Nikola Jakšić (FTC), Viktor Rašović (Nozi, igrao u finalu šampionata Francuske), Đorđe Vučinić (Šabac).

Postojala je mogućnost da se Mandiću i Novom Beogradu pridruži i kapiten Pro Reka, Aleksandar Ivović, ali je reprezentativac Crne Gore doneo odluku da stavi paraf na novi dvogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom Evrope.

Izvor: N1

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn