Finale SL: Prvi čin Novog Beograda i Crvene zvezde

Drama u dva ili tri čina. U sredu 10. maja, u bazenu „Vlaho Bata Orlić“ u 20 časova, biće odigran prvi susret finala Superlige. Novi Beograd i Crvena zvezda kreću u pohod na dva trijumfa i titulu.

Oba sastava su već učesnici Lige šampiona. Druga utakmica je naredne srede, 17. maja na Dorćolu a eventualna majstorica 20. maja na Novom Beogradu.

U turbulentnoj sezoni neuspeh u Superligi bi za Novi Beograd bio ravan katastrofi. Dva viđena trofeja su izmakla. Zvezda je pobedila u finalu Kupa Srbije, dok je u regionu tim Živka Gocića pao u polufinalu, protiv kasnijeg pobednika Juga. Treći kiks, neposredno pred F8 Lige šampiona, jednostavno nije u glavama Jakšića i drugova

„Predstoji nam ono najvažnije, borba za trofej”, rekao je na konferenciji za medije reprezentativac, igrač Novog Beograda Radomir Drašović, pa nastavio:

“Daćemo najviše što možemo. Želimo da se Crvenoj zvezdi revanširamo za poraz u finalu Kupa Srbije. Svaki susret sa njima je drugačiji. Znamo njihove glavne adute. Verujem u ekipu i verujem u odbranu titule“.

Grčki reprezentativac, Dimitrios Skumpakis je dodao:

„Imamo prednost domaćeg terena, mislim i da imamo kvalitetniji tim i to treba da pokažemo u bazenu. Neophodno je da se držimo našeg plana. Zajedno možemo mnogo i učinićemo sve da osvojimo prvi trofej ove sezone kako bismo kasnije u potpunosti mogli da se fokusiramo na finalni turnir Lige šampiona“.

U Crvenoj zvezdi, osporavanoj na startu sezone, provejava zadovoljstvo činjenicom da igraju u drugom domaćem finalu. Prvi su završili slavljem posle trijumfa nad Novim Beogradom u finalu Kupa Srbije.

„Niko ne igra finale da bi izgubio. Naš cilj je pobeda. Daćemo sve od sebe. Znamo šta sve može da nas očekuje, spremili smo se i fizički i mentalno. Pokazali smo da sa njima možemo. Istina, u Kupu Srbije je samo jedna utakmica, sada treba da se dobije dva puta. Biće silno motivisani, žele prvi trofej ove godine. Mi smo rasterećeni ali maksimalno motivisani”, naglasio je trener Zvezde, Aleksandar Filipović, pa nastavio:
„U Kupu su verovatno čekali drugog rivala. Oni su skup vrhunskih igrača i ako daju maksimum mogu svakoga da pobede. Imali su turbulentnu sezonu, uvek sa padovima u igri. Ako tog pada bude i sada pokušaćemo da iskoristimo a da u ostalim delovima meča budemo u egalu“

Miloš Vukićević, koji je povređen baš protiv Novog Beograda je počeo sa laganim treninzima i pitanje je hoće li biti spreman za igru.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn