(FOTO) Lepa fudbalska priča iz novobeogradskih blokova

Da fudbal nije samo sport, posao i životno opredeljenje, pokazuju primeri FK Blokova, kluba koji je nastao kao plod prijateljstva, druženja i ljubavi prema sportu.

Klub sa Novog Beograda je osnovan krajem 2022. godine, a ove sezone se prvi put takmiči. Članovi su Međuopštinske grupe „A“ pod okriljem Fudbalskog saveza Beograd. Prvi deo sezone završili su na devetom mestu od ukupno 14 ekipa.

Početak, odnosno pripreme za početak druge sezone donele su, naravno, i pripremni period koji je morao biti ispoštovan. Uz to, došlo je i novo pojačanje (kakvo god da je) u vidu novinara Sport kluba koji se pridružio drugarskoj priči momaka iz novobeogradskih blokova.

Plan priprema je bio sledeći: nije bilo plana! To i jeste draž šestoligaškog (iliti beton) ranga fudbala, ovaj sport se igra iz ljubavi i drugarstva, a onda, naravno postoji i takmičarskog naboja. Blokovi su odigrali jednu pripremnu utakmicu u Beogradu, a drugu – u Bijeljini! I to protiv kluba sa kojim su postali prijatelji preko Instagram naloga. Društvene mreže nekad i nisu tako loše, očigledno!

OFK Zenit iz Bijeljine, član Prve opštinske lige Bijeljine – Istok, bio je gost Blokova prošlog leta, a sada su oni uzvratili gostoprimstvo i pozvali novobeogradsku ekipu na prijateljski (čitaj pripremni) meč.

Većina prvotimaca Blokova uputila se u Bijeljinu dan ranije kako bi upoznali čari ovog grada, naravno i podružili se sa igračima protiv kojih će sutradan istrčati na teren „Zenit Arene“. Druženje je bilo nezaboravno, to se moglo videti i po podočnjacima sutradan.

Došao je i dan utakmice, poslednje pripremne za Blokove pred nastavak sezone u Međuopštinskoj ligi. Fudbaleri Blokova su stigli na domaći teren Zenita i sačekao ih je šokantan prizor, ali onaj pozitivni. Teren na kome igra trenutni lider Prve opštinske lige Bijeljine je bio u fenomenalnom stanju, mnogi klubovi u Super ligi Srbije bi se posramili na kakvom terenu igra ekipa koja nema prihode, ne plaća igrače i klub je vođen slično kao i Blokovi – iz zadovoljstva i zarad drugarstva. Pre početka utakmice uručeni su i pokloni na obe strane, baš kako dolikuje fudbalskom prijateljstvu dveju ekipa, a usledila je i bakljada navijača obe ekipe.

Utakmica je bila prava takmičarska. Rezultat je bio prava „klackalica“, vodio je Zenit, pa su vodili Blokovi, pa je ponovo vodio Zenit, i to sve posle prvih 45 minuta – rezultat prvog poluvremena: 4:2 za sjajnog domaćina. Ovo jeste bila utakmica prijateljskog karaktera, ali ne treba zaboraviti ni da je bila poslednja pripremna pred nastavak sezone, pa su Blokovi ubacili u stepen više, odigrali fantastično drugo poluvreme i preokrenuli rezultat za konačnih 5:4 – iz dvojke u keca, ljubitelji igara na sreću bi rekli.

Dueli na terenu su bili jaki, kvalitet fudbala bolji nego u nekim od višig rangova, a viđeno je i pregršt lepih poteza. Kada je sudija meča odsvirao kraj i pokazao ka svlačionicama, usledilo je ponovno druženje igrača sa igračima, sa navijačima i prijateljima klubova, a roštilj je bio neizbežan. Muzika, dobra hrana po kakvoj je ovo podnevlje dobro poznato i druženje nije prestalo ni nekoliko sati po završetku utakmice. Došlo je vreme za rastanak, doduše privremeni, jer je sledeće druženje već dogovoreno, ponovo u Beogradu, ali će se datum tek utvrditi.

Kada se sve sumira, Blokovi i OFK Zenit su pokazali da fudbal u nižem rangu i te kako može biti zanimljiv na više nivoa. Fudbalskim navijačima koji vole ovaj sport toplo preporučujem – dođite nekad na utakmicu lokalnog kluba, ma koja je divizija, zabavićete se, navijati, družiti i nasmejati!

I da, pripreme, koliko god da su bile kratke, bez plana, dale su rezultat. Blokovi su u prvom meču prolećnog dela sezone slavili kao domaćin protiv 13. maja rezultatom 3:2 i tako na pravi način nastavili ovu fudbalsku avanturu…

 

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn