Kreće vaterpolo Super liga Srbije, Partizan gost Novog Beograda

Prvo kolo Super lige biće odigrano u subotu, 16. septembra. Ove sezone sistem je drugačiji. U dve grupe je podeljeno 12 timova. U A grupi su: Novi Beograd, Partizan, Šabac, Proleter, Vojvodina i i Stari grad, dok su u B grupi: Crvena zvezda, Radnički, Valis, Nais, Taš NBG Vukovi.

Derbi je susret između Novog Beograda i Partizana.

“Ekipa Partizana iz godine u godinu je sve bolja. Siguran sam da će i ove sezone mladi igrači koji dobijaju priliku to iskoristiti na pravi način. Zreliji su za godinu dana i u toliko bolji. Dobro ih poznajemo, respektuejemo ih, ali to ne umanjuje naše ambicije koje su ove sezone najveće moguće. Jurišaćemo na sva četiri trofeja”, rekao je trener šampiona Živko Gocić.

Igraće se jednokružno. Prve tri ekipe iz obe grupe će činiti novu grupu od prvog do šestog mesta, a preostale tri iz obe grupe od sedmog do 12. mesta. Tu će klubovi koji se prethodno nisu sastajali odigrati dvokružno, a timovi koji su igrali u prethodnom delu odigraće sa promenom domaćinstava još jedan krug. Posle toga sledi plej-of. Rezultati će biti računati i za Regionalnu ligu.

Novi Beograd je apsolutni favorit. Sa dvojicom kvalitetnih igrača na svakoj poziciji srpski šampion ima sve uslove za osvajanje trofeja na domaćoj sceni. Dolazak Filipovića, Ćuka, Radulovića, Lukića golmana De Mikelisa i Dobožanova daju široke mogućnosti treneru Gociću.

Crvena zvezda je drugo mesto od prošle godine potvrdila plasmanom u Ligu šampiona. Dvojica novajlija Bursać i Gogov daju dodatnu čvrstinu u odbrani i energiju u napadu i Filipovićevi puleni mogu da imaju kvalitetnu sezonu.

Radnički je potpuno obnovljen sastav sa velikim brojem odlazaka i dolazaka. Novajlijama je potrebno vreme i biće teško u početku nadomestiti kvalitet sastava iz prethodne godine. Čini se da su pogođena pojačanja u kojima prednjače isksuni Ranđić, zatim momci koji pokazuju talenat poput Vićkovića i Šulca, uz dva Gruzijca Dadvanija i Adeišvilija. Ipak biće teško bez Dobožanova, Ćuka, Vrlića, Ukropine, Lukića, Draškovića i ranije otišlih Radulovića i Vica.

Partizan je ostao bez Hrvata Paparića i Lovrea, Rusa Kostrova, stigli su golman Žoao Pedro, Rus Mizjaev, Maltežanin Kutajar, Crnogorac Drašković, povratnik od kojeg se mnogo očekuje Petar Tomić. Ostali su najbolji iz prošle sezone Gladović, Trtović, Smiljević, Dimitrijević….

Zanimljiv je Šabac koji je ostao bez Šulca, Tubića, Markovića i Šakudinova ali su stigli Tomić, Crnogorci.

Mačić i Dragović, priključeni su Novaković i Babić. Iz godine u godinu Šapčni rastu i na svom bazenu mogu mnogima da pomrse račune.

Iz timova koji su u Evropi je i Valis koji takođe ide napred, Došao je veliki broj igrača: Rogač, Borovićanin, Mitrović,Stanić, Vlahović, Petrovski, Brkić, Krstić i možda najjače ime Kasum To su sastavi koji bi trebalo da čine gornji dom. Međutim primetan je pokušaj ostalih klubova da budu ako ništa drugo nego drugačiji u odnosu na prošlu sezonu.

 

Vojvodina je dovela Baštricu i Kalinića. Spartak je dobio trenera Vasovića i igrače Talaju, Konatara, Vasovića i Lovadinova. Taš sa novim trenerom Rađenom je promenio čitav tim. Tu su uglavnom mladi igrači Beograda, Starog grada, Banjice, Niša… ostao je samo Aleksić. Slično je i u Naisu koji ima igrače od 16 do 19 godina uz iskusnog golmana Lazića. Proleter je doveo Karapandžu i Sredojevića uz priključenja mladih igrača iz omladinskog pogona. Kod Vukova su novajlije Mušikić, Gavrilović i Dragović dok su otišli Bućan, Marković, Nešić, Manojlović i Stojanović.

 

Tagovi

Pročitajte još: