LŠ F8: Sazvežđe asova u bazenu na Novom Beogradu

Treneri i kapiteni klubova, učesnika F8 će u utorak 30. maja, na zvaničnoj konferenciji za štampu izneti očekivanja pred sudar divova. Samo tako može da se nazove četvorodnevni samit na prelepo uređenom otvorenom bazenu „Vlaho Bata Orlić“ u okviru SC „11.april“.

O trenerima smo već pisali, as do asa, velike karijere kako u bazenu tako i na klupi. Majstori taktike, pripreme, motivacije imaće i sada priliku da pokažu koliko mogu njihovi puleni. Ali prave zvezde biće u bazenu. Videćemo igrače dokazane na reprezentativnoj i klupskoj sceni, majstore svog zanata, koji su u stanju da igru u bazenu učine prelepom za gledanje.

Novi Beograd će imati šta da pokaže. U organizaciji igre biće su sjajni Nikola Jakšić koji je podigao formu, na centru će biti Duško Pijetlović legenda svetskog vaterpola. Obojica sa dva olimpijska zlata i pregršt ostalih medalja. Novi Beograd je pogodio sa strancima, Vlahopulos je mozak tima, Skumpakis jak na poziciji beka a o golgeterskim sposobnostima Granadosa ne treba da se priča.

Olimpijakos će biti prvi rival Novom Beogradu. Nema slabe tačke. Ekipa koja je protiv Pro Reka vodila 7:3 ima asove koji mogu daleko. Od domaćih igrača tu su svakako Funtulis i Papanastasiju u prvom planu, dok stranci Mađar Vamoš, Srbin Filipović i Hrvati Bijač i Bušlje daju dodatnu snagu prvaku Grčke.

Šta reći o Pro Reku koji ima najjači roster. Videćemo galeriju asova, od golmana Lunga, najboljeg igrača Evrope za 2002. Di Fulvija, preko Kanele MVP F8 2022. godine, Fondelija, iskusnog Prešutija do stranaca Australijanca Jangera, Hrvata Lončara i Amerikanca Haloka i naravno alfa i omege tima Crnogorca Aleksandra Ivovića. Mirni trener Sandro Sukno ima slatke brige.

Barseloneta je jedan od glavnih favorita. Predvodi je Felipe Perone sinonim za atraktivnu igru. Nova zvezda je golman Agire Rubio koji sa domaćim igračima Munarizom, De Torom, Fernadezom daje šmek dobro postavljenom sistemu trenera Fatovića. Prilagodio se Famera, bitan je doprinos Australijanca Pavilarda i Crnogorca Matkovića.

Breša je završila kao prva u grupi. Iz godine u godinu puleni iskusnig trenera Bova idu napred. Sklopljen je tim od domačih igrača poput iskusnog Prešutija, Rencuta, Luonga i Di Some i stranaca gde su dvojica Srba Lazić i Vapenski (koji igra kao Gruzijac), Harkov i crnogorski odlični golman Tešanović.

Jug je pun pehara u ovoj sezoni, ali je izgubio prvenstvo Hrvatske. Trener Kobeščak se bavi izbacivanjem u orbitu mladih igrača poput Žuvele ali okosnicu tima čine velikan Maro Joković, golman Popadić i vrhunski grčki centar Kakaris. Zbog povrede ruke neće biti Fatovića kojem predstoji duža pauza.

Žolt Varga se na F8 oprašta od klupe Ferencvaroša. Rešio je problem golmana, oporavkom Vogela. Od domaćih igrača kapiten Jančik, Fekete i Nađi imaju vrednost uz koju odlično pristaju Grk Argiropulos, Srbin Ubović, Italijan Damonte i bivši Rus sada hrvatski reprezentativac Merkulov.

I na kraju Vuljagmeni, najprijatnije iznenađenje takmičenja. Vladimir Vujasinović je izvukao maksimum iz ovog tima. Kada je u formi golman Zorzatos je klasa, Kalogeropulos, Kapotis i centar Nikolaidis su perjanice a u Amerikancima Vudhedu i Farmeru imaju dodatni kvalitet i predstavljaju tim koji nije lako da se dobije.

Eto, nabrojana imena garantuju spektakl. Ali, ne treba da se zaboravi da su ovakve smotre uvek idealna prilika za predstavljanje novih glavnih glumaca.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn