Na Novom Beogradu održava se veliki derbi prestoničkog fudbala

Ko će zadržati stoprocentni učinak?

Predstojećeg vikenda, od petak 1. do nedelje 3. septembra, na programu su mečevi četvrte runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana, a uvodni meč odigraće se na popularnoj „Traktor Areni“ pokraj novobeogradske Hale sportova „Ranko Žeravica“ u kojem će se sastati ekipe Ušća i Zemuna.

Do pre samo mesec dana teško da j bilo ko u srpskoj prestonici mogao i da pomisli ad će navedeni duel predstavljati i veliki derbi ne samo navedene takmičarske runde, već možda i kompletnog jesenjeg dela takmičenja u sezoni 2023/24.

Naime, ekipa novobeogradskog Ušća tokom prethodne tekmičarske godine, tek u samom finišu je izborila opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala, ali je nova sezona donela sjajne rezultate ekipe koja predstavlja razvojni tim superligaša IMT-a.

Tokom prethodna tri prvenstvena meča Ušće je savladalo surčinsko Jedinstvo (1:0), BASK TEK (2:0) i PKB iz Padinske Skele (3:1) i u ovom momentu sa maksimalnim ullinkom i gol koeficijentom 6:1, deli pozicije od prvog do četvrtog mesta na tabeli.

Sa druge strane, Zemun koji predstavlja i glavnog pretendenta na šampionski pehar, očekivano je zabeležio tri startne pobede. Pred ekipom iz Gornje varoši radom su padali Torlak (2:0), Budućnost Dobanovci (4:1) i Prva Iskra iz Bariča (3:1).

Iz svega navedenog jasno je da predstojeći meč predstavlja i veliki derbi nakon kojeg će barem jedna ekipa ostati bez stoprocentnog učinka u aktuelnoj sezoni.

Na programu je veliki derbi prestoničkog fudbala

– Prva liga Beograd, 4. kolo:

Ušće (Novi Beograd) – Zemun (Zemun)

Stadion: „Traktor Arena“

Datum: Petak, 1. septembar

Početak: 10 časova

Treba napomenuti da će u četvrtoj rundi Srpske lige Beograd biti odigran još jedan veliki derbi u kojem će se sastati dve ekipe koje do sada imaju maksimalna ostvareni učinak. Naime, u subotu 2. septembra sa početkom od 16.30 časova na stadionu u Ulici Ljubice Luković sastaće se ekipe Zvezdare i Teleoptika.

Tagovi

Pročitajte još: