Organizacija Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva na Novom Beogradu u punom jeku!

Organizacija predstojećeg Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva u beogradskoj Štark areni, koje će biti održano od 18. do 20. marta, u punom je jeku. Taj posao je veoma zahtevan, ali zajedničkim naporima Beograd će i ove godine biti dostojan domaćin jednog prestižnog takmičenja, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Hepi.

– Za organizaciju Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva, Grad Beograd je izdvojio 170 miliona dinara. Prilikom izgradnje konstrukcije za takmičenje biće upotrebljeno čak 120 tona čelika za potkonstrukciju i 100 tona čelika za atletsku stazu. U okviru konstrukcije za takmičenja biće postavljenja kružna atletska staza dužine 200 metara i središnja staza za sprint dužine 60 metara, a između njih će biti postavljeni prostori za skok udalj i troskok, bacanje kugle, skok s motkom i skok uvis. Ukupna površina prostora na kome će se odvijati takmičenja je 5.000 kvadratnih metara – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je za Beograd veoma važno da bude domaćin jednog velikog takmičenja na kome će učestvovati oko 600 sportista iz blizu 160 zemalja.

– Očekuje se dolazak preko 900 predstavnika medija iz 214 zemalja sveta, što će doprineti kako promociji razvoja atletike kod nas tako i predstavljanju grada Beograda kao dostojnog domaćina, ali i cele zemlje – naglasio je prvi čovek Beograda.

On je istakao da će koristi od kompletne atletske opreme, koja će biti kupljena za potrebe realizacije ovog prvenstva, imati i sam Srpski atletski savez za realizaciju svojih takmičenja kao i atletski klubovi, a sve u cilju podizanja atletske infrastrukture, još bolje organizacije budućih takmičenja, te postizanja vrhunskih rezultata naših sportista.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da sa predstavnicima Štark arene razgovara o budućim planovima i projektima.

– Cilj nam je da Beograd i u budućnosti organizuje velika takmičenja u dvoranama poput ove. Kada je reč o organizaciji takmičenja „Final Four”, verujem da imamo realnih šansi da je dobijemo. Na taj način promovišemo s jedne strane sport, a sa druge naš grad. Takođe, ponosni smo i na rad Male arene, sale koja je sastavni deo velike dvorane i koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara. Kroz nju smo uspeli da afirmišemo školski sport i klupska takmičenja mlađih timova, jer kroz Malu arenu godišnje prođe oko 150.000 mladih takmičara – naveo je Radojičić.

Radojičić je podsetio da je Štark arena bila oslonac Beograda i Srbije u složenim situacijama poput poplava iz 2014. godine i tokom pandemije virusa korona.

– U beogradskoj areni bilo je smešteno 5.000 kovid pacijenata u periodu od jula 2020. godine do maja 2021. Verujem da smo svi iz ove situacije izašli mnogo jači i spremniji za buduće izazove. To su ove godine, između ostalog, Svetsko prvenstvo u rvanju, kao i nekoliko velikih koncerata svetskih izvođača – Iron Maiden, Lara Fabia, Andre Rieu, 2Cellos… Beogradska arena je jedan multifunkcionalan objekat koji se pokazao kao vrlo značajan u mnogim situacijama i postao je jedan od najznačajnijih simbola Beograda– zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn