Počele pripreme za prolećnu Mini šahovsku olimpijadu na Novom Beogradu

Opštinski Centr za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ i Udruženje penzionera opštine Novi Beograd, potpisali su protokol o saradnji kojim se definiše zajednički rad, a prva zajednička aktivnost biće organizovanje Mini olimpijade u šahu za najstarije sugrađane.

novibeograd.rs

Protokol su u prostorijama Centra, u Narodnih heroja 42, u utorak 14. marta, potpisale predsednica organizacije penzionera Ružica Belanović i direktorka Centra Milka Milovanović Minić.

Milovanović Minić je istakla da je svaki peti stanovnik Srbije stariji od 65 godina, te da opština Novi Beograd kroz različite besplatne sportsko-rekreativne programe, doprinosi kvalitetnijem životu najstarijih. Saradnja sa Udruženjem penzionera, prema njenim rečima, usmerena je na zajedničke programe koji doprinose aktivnom starenju.

Pripreme za organizovanje Mini olimpijade u šahu su već počele, a ovom takmičenju, kako je rečeno prilikom potpisivanja protokola, učestvovaće i mladi sa invaliditetom. Prisustvo mladih sa invaliditetom koji su neretko korisnici PIO Fonda, kako je rekala Ružica Belanović, predsednica Udruženja penzionera Novog Beograda i članica Gradskog Veća Beograda, značajno je i zbog neophodnosti međugeneracijske saradnje i solidarnosti. Vid te saradnje bilo je i prisustvo članova Udruženja penzionera GO Novi Beograd na boćarskoj radionici za osobe sa invaliditetom koji organizuje Opštinski centar.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn