PRVI PUT U ISTORIJI: Vaterpolo klub Novi Beograd pobedio Crvenu zvezdu i osvojio Kup Srbije

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili su Kup Srbije, pošto su u Šapcu u finalu ovog takmičenja pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 18:15 ( (7:4, 6:3, 4:4, 1:4)

Vaterpolisti Novog Beograda su po prvi put u istoriji osvojili Kup Srbije, i to u svom trećem završnom meču za pehar.

Pobednik je vodio sve vreme, a razliku je ostvario zahvaljujući briljantnom Grku Vlahopulosu koji je samo u prvoj četvrtini postigao četiri gola.

Sve vreme je Novi Beograd čuvao prednost, Zvezda je koristila centre za veliki broj iznuđenih isključenja ali nije uspevala da razliku posle velikog odmora smanji na manju od tri gola. Bez Jakšića i Ćuka, Novi Beograd je tri četvrtine nalazio način da zaustavi napade rivala. Kada je Zvezda zapretila smanjivši na 14:10 sredinom trećeg dela, Gocićev tajm-aut je rezultirao „buđenjem“ Granadosa. Postigao je dva gola i zabeležio asistenciju Raduloviću za 17:10.

Ni tada se Zvezda nije predavala. U poslednjoj četvrtini je krenula agresivno, na sve ili ništa i posle četiri minuta je prednost srpskog prvaka bila 17:14. Ponovo je Gocić tražio tajm-aut, a realizacija je bila delo Skumpakisa. Protivnik jeste uzvratio ali je Vasićev gol iz peterca na 3:19 pre kraja bio i konačan rezultat. Imala je Zvezda još jednu priliku, no kod peterca – Subotiću je ispala lopta.
U utakmici sa 30 isključenja, pet peteraca i 33 gola, prvak je iskoristio prednost ostvarenu u samom početku. Šampion jeste imao oscilacije, trošio se, ali je u svakom momentu znao kako da odbije nalete rivala, često i brzoplete.
Novi Beograd, dakle, ima opravdanog razloga za radost, Crvena zvezda pored tuge može da bude ponosna pokazanim otporom timu koji pripada samom evropskom vrhu.
Finale Kupa Srbije za vaterpoliste 2023

Novi Beograd – Crvena zvezda 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4)

Šabac – Gradski bazen. Sudije: Raković i Stanojević. Isključenja: Novi Beograd 18, Crvena zvezda 12. Peterci: Crvena zvezda 5 (3)

NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović , Skumpakis 1, Granados 2, Vučinić , Pijetlović 1, Drašović 1, Ćetković, Perković 1, Filipović 1, Lukić 2, Vlahopulos 6, De Mikelis, Radulović 3. Trener: Gocić
CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić, Marković 1, Subotić 3, Vasić 1, Gogov 3, Basara, Vukićević 1, Seman, Milojević 1, Radović 3, Ivanović, Danković. Trener Filipović.

Tagovi

Pročitajte još: