STEAUA MORA PASTI: Vaterpolisti Novog Beograda sutra u Ligi šampiona startuju protiv rumunskog prvaka

KREĆE i Liga šampiona za vaterpoliste. Naš prvak Novi Beograd treću godinu za redom napada evropski tron. Dosada je dva puta bio vicešampion i prirodno je da puleni Živka Gocića žele da postanu prvaci. Filip Filipović i drugovi sutra (19.45) u prvom kolu grupe A na svom bazenu dočekuju Steauu.

– Ciljevi su jasni i shodno tome mislim da ishod duela sa Steauom ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Ono što je za nas bitnije u ovom trenutku je trenažni proces u kom se nalazimo. Nema sumnje da će na otvaranju sezone u Ligi šampioni svi igrači dati maksimum i videćemo koliko će to biti dovoljno da odgovorimo na sve zahteve trenera Gocića. Ono što nam ostaje je da nastavimo vredno da radimo ka zarctanom cilju – istakao je na presu kapiten šampiona Srbije Filip Filipović.

Ove godine je promenjen format. Ekipe su podeljene u četiri grupe, a Novobeograđanima u grupi A su još rivali Breša i Sabadelj. Prva faza se završava 6. decembra. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe formiraće dve četvrtfinalne grupe, u kojima će se mečevi igrati od 8.marta do 15. maja. Fajnal-for je od 6. do 8. juna. Naš šampion je protekle nedelje trenirao u Splitu sa Jadranom.

– Trenutna forma je daleko od onoga čemu mi težimo, ali to nikako ne umanjuje našu obavezu da pobedimo Steauu. I pored činjenice da se nalazimo u ozbiljnom trenažnom procesu, ukoliko budemo pružili naš maksimum uveren sam da ćemo slaviti – naglasio je trener Živko Gocić.

Drugi predstavnik Srbije je Crvena zvezda, koja je u grupi C sa Ferencvarošem, splitskim i hercegnovskim Jadranom.

S. K.

Tagovi

Pročitajte još: