Završena evropska bajka Novog Beograda, Vuljagmeniju triler u Grčkoj i četvrtfinale Kupa Evrope

Hrvatski vaterpolista Andrija Bašić je sa dva gola u završnici presudio timu Vladimira Vujasinovića – 9:8

Radnički je bez borbe prošao u četvrtfinale Kupa Evrope, Novi Beograd udario je u zid. Na potezu je Crvena zvezda. U najboljem slučaju Srbija će imati dva kluba u završnici drugog po snazi takmičenja na Starom kontinentu. Novi Beograd bio je blizu podviga, ali se u četvrtfinale ne može kada sa domaćeg terena ne ponesete prednost na gostovanje, a potom i u odlučujućoj četvrtini ne date gol u poslednjih pet minuta.

Po mnogo čemu preslikan meč su odigrali Vuljagmeni i Novi Beograd u Grčkoj. Sastav Hrvoja Koljanina je uspevao tokom većeg dela susreta da bude zaveslaj isped Beograđana. Neprestano je Novi Beograd jurio rezultat, imao zaostatak, ali za razliku od prve utakmice u srpskoj prestonici, nije dopuštao grčkom timu da se odlepi i stekne značajniju prednost. Vrebao je šansu, pojačavao intenzitet igre u odbrani, ali se ispucao pre vremena.

U poslednjih pet minuta Novi Beograd nije zatresao mrežu, a sa druge strane aktivirao se Andrija Bašić. Hrvatski vaterpolista presudio je timu Vladimira Vujasinovića sa dva gola u završnici. Kada se činilo da su mreže začarane, Bašić je prvo iz igrača više poravnao rezultat, a zatim postigao pobedonosni pogodak.

Odmah po izvlačenju parova ovaj meč poneo je naziv derbija osmine finala LEN Kupa Evrope. I opravdao je očekivanja. Grčki reprezentativci protiv srpskih povratnika u domaći vaterpolo. I opet se potvrdilo da momci sa internacionalnim iskustvom imaju nemerljiv doprinos, bilo da je reč o Novom Beogradu, Radničkom ili Crvenoj zvezdi.

Ne bi srpski klubovi igrali bitnu ulogu na evropskoj sceni da pandemija virusa korona nije okrenula sport naglavačke i odobrovoljila neka velika imena da navuku kapicu u domovini. Draško Gogov, Đorđe Filipović, Miloš Ćuk i Marko Avrmović udarni su kvartet Novog Beograda, zadavali su u dvomeču glavobolje grčkom timu prošaranom hrvatskim igračima.

Četa Vladimira Vujasinovića iako u neprestanom zaostatku tokom prva tri kvartala, nije davala domaćinu da diše. Konstantno su Draško Gogov i Đorđe Filipović vršili pritisak, održavali su Novi Beograd u životu i čekali da im se saigrači priključe. Bio je korak ispred Vuljagmeni sve do četvrtog perioda, a onda je on morao da krene u lov. Nika Šušijašvili i Nikola Nikolov su gurali Novi Beograd do trijumfa, vodio je srpski tim u četvrtoj četvrtini u dva navrata, ali se ukazao Andrija Bašić i raspršio snove Vujasinovićevog tima o plasmanu u četvrtfinale.

Bašiću su ta dva gola iz finiša susreta bila i jedina, a kod Grka je najefikasniji bio Emanuil Milonakis sa tri gola. U redovima Novog Beograda po dva gola postigli su Draško Gogov, Đorđe Filipović, Nika Šušijašvili i Nikola Nikolov.

Izvor: Mozzart sport

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn